• Načítám...
>

Barevná devítka pozvala na cestu kolem světa

  • 28. srpna 2021,
  • 23:22,
  • PRAHA 9,
  • Lenka Castillo

MČ Praha 9 pořádala už posedmnácté multikulturní festival Barevná devítka. S přehlídkou tradičních i exotických, gurmánských lahůdek se mohli návštěvníci setkat v parku Podviní poslední srpnovou sobotu.

Reklama

Srbsko, Vietnam nebo třeba Etiopie prezentovaly svoji kulturu na tradičním festivalu, který pod názvem Barevná devítka každoročně pořádá MČ Praha 9. Poslední srpnovou sobotu jste tak za poznáním kultur desítek zemí světa nemuseli do exotických dálek, stačilo přijít do parku Podviní.

"Máme tady některé nové země, nové stánky. Myslím, že je stánků ještě více. Oproti loňskému roku se zjednodušily nebo možná i trošku stížily opatření. Může až sedm tisíc lidí, ale zároveň se musí prokazovat bezinfekčností," uvedl Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

Kromě pestrého mixu hudebních stylů, tradičních řemesel a exotických, gurmánských lahůdek se návštěvníci mohli seznámit s tradičními krajovými specialitami. Díky spolupořadatelům festivalu, tak bylo letos možné ochutnat dobroty dále například z Kamerunu, Konga, Arménie, Gruzie či slunného Španělska.

"Jsme rádi, že tady máme skoro padesát stánkařů. Zase se nám podařil udělat bohatý program. Pomalu se to vrací zase do toho festivalu, ve velikosti jaká to byla tradičně v minulosti," konstatoval Ondřej Beránek, spolupořadatel, MVP events.

Součástí festivalu byly i workshopy a další doprovodný program. Nechyběly ani flamenco, salsa nebo české lidovky.

ANKETA

"Opravdu jsme se snažili, jak ten program v prostoru, tak na tom pódiu udělat pestrý a multikulturní a spojit ty národnosti právě na tomto festivalu," upozornil Ondřej Beránek, spolupořadatel, MVP events.

Akci pořádala městská část v rámci projektu Integrace cizinců v MČ Praha 9.

"Městská část Praha 9 je známá tím, že se tady hodně staví. Tak opravdu těch cizinců máme asi nejvíce z celé Prahy. Smyslem té akce je, že se přesně ti lidé poznají nenásilnou formou přes to jídlo, přes pití, přes tu muziku, protože to je asi nejlepší a nejpříjemnější," dodal Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

Nezbývá než souhlasit a těšit se na festival příští. Tak exotiko, za rok na shledanou!

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu