• Načítám...
>

MČ Praha 9 ocenila již pojedenácté své občany

  • 10. září 2021,
  • 21:42,
  • PRAHA 9,
  • Lenka Castillo

Již pojedenácté oceňovala své občany MČ Praha 9. Slavnostního aktu, který se konal v obřadní síni vysočanské radnice, se zúčastnili nejen představitelé Prahy 9, ale i ti, kteří neváhali a své spoluobčany, za jejich mimořádné lidské vlastnosti, profesionální úspěchy, celospolečenskou prestiž a morální postoje, na ocenění navrhli.

Reklama

Zasloužili se o rozvoj, větší bezpečnost a dobrou pověst deváté městské části. Nyní přebírají za mimořádné lidské vlastnosti, z rukou starosty Prahy 9, ocenění. Na slavnostním aktu, v obřadním sále vysočanské radnice, nechyběli ani ti, kteří své spoluobčany na ocenění navrhli. Cenu Městské části Praha 9 dostal například Josef Neček, bývalý atlet s nespočtem zlatých medailí, který si ve svých téměř čtyřiadevadesáti letech stále rád zaběhne padesátku nebo šedesátku. 

"Úplně jsem nadšený. Tohle jsem nečekal. Jsem spokojený a jsem rád, že jsem se dočkal takového ocenění při mém věku," konstatoval Josef Neček, oceněný.

Michaela Krunclová obdržela Cenu starosty MČ Praha 9 za své úsilí, s nímž přivádí ke sportu lidi se zdravotním handicapem.

"Já si ocenění od městské části Prahy 9 a z rukou pana starosty Tomáše Portlíka velmi vážím, protože je to známka toho, že to, co děláme, snažíme se pro aktivní život vozíčkářů, tak že to má cenu. Tak jsem moc ráda, že jsme tu cenu dostali," uvedla Michaela Krunclová, oceněná.

Cenu starosty MČ Praha 9 si zasloužil i Vítězslav Rázek, lektor taneční školy a tanečního klubu Tanec pro všechny, který stojí za prvním ročníkem světového poháru v tanci na vozíku.

"Já mám opravdu velkou radost, protože pro mě je to ocenění nejenom mě samotného, ale celé naší práce, kterou jsme odvedli na světovém poháru, který byl úplně první v historii České republiky. A je skvělé, že Praha 9 nám s tím pomohla. A toto ocenění je takovou krásnou tečkou za tím naším prvním ročníkem," připomněl Vítězslav Rázek, oceněný.

Cenu starosty MČ Praha 9 převzala dále Martina Mačáková a Cenu Městské části Praha 9 dostali Václav Vorlíček in memoriam a Jaroslav Vojtěch. Řadu vyznamenaných rozšířili i členové složek integrovaného záchranného systému, které působí na devítce.

"Tato tradice je pojedenácté. Je to vlastně příležitosně při povýšení Vysočan na město, děláme oceňování těch obyvatel, kteří v průběhu toho roku dokázali něco mimořádného. Nebo i za celoživotní práci vesměs na Praze 9 nebo pro Prahu 9.  Anebo z Prahy 9," doplnil Tomáš Portlík, starosta MČ Praha 9.

Starosta také poděkoval veřejně řadě spoluobčanů za jejich občanský postoj v případě, kdy Praha 9 usilovala o návrat dětí do škol. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu