• Načítám...
>

Divadlo AHA! uvedlo loutkové představení pro děti

  • 23. září 2021,
  • 16:23,
  • PRAHA 9,
  • Dagmar Kopečková

V Divadle Gong, v městské části Praha 9, se konala slavnostní premiéra loutkového představení Kašpárek v pekle. Inscenaci uvedl profesionální divadelní soubor Divadla AHA! a je určena pro děti od tří let.

Stáhnout video
Reklama

Profesionální divadelní soubor Divadla AHA!, uvedl premiéru dětského představení Kašpárek v pekle. Ta se konala v Divadle Gong, které je domovskou scénou souboru.

"Je to loutková pohádka. Uvádíme ji na Malém sále. Ona vyžaduje i takový menší prostor a větší kontakt s tím dětským divákem," konstatovala Martina Fialová, ředitelka Divadla Gong.

"Je to divadlo jednoho herce Martina Jurajdy, ze kterého se nám během let v souboru vyklubal specialista na loutková představení. Představení je to pro děti od tří let. To znamená pro ty nejmenší," konkretizoval Jakub Stich, ředitel Divadla AHA!.

Divadlo AHA! vytvořilo od svého vzniku, v roce 1999, celkem 79 nových inscenací rozličných žánrů. Od činohry přes muzikál a poezii, po loutkové divadlo. Významnou část programové nabídky tvoří divadelní představení pro děti v rámci projektu Gong dětem.

"Už je to 22 let, kdy úspěšně Gong dětem, s hlavním realizátorem Divadlem AHA!, funguje a produkuje představení pro děti a mládež od tří do osmnácti let, se zvláštním zaměřením na pubescenty, což jsme poměrně výjimeční," upozornil Jakub Stich, ředitel Divadla AHA!.

Kromě uvedení nového představení, slavilo Divadlo Gong taktéž dokončení rekonstrukce na Velké scéně.

"Městská část Praha 9 je zřizovatelem Divadla Gong, to je naše příspěvková organizace. V poslední době jsme udělali komplet nové hlediště. Udržela se ta funkce, že hlediště je zasunovací. To znamená, mohou tam být i taneční a některé akce, které nevyžadují elevaci. A jsou tam nové, krásné sedačky. Taková zajímavost: dala se tam i kovová část dole, protože ty děti, ti dětští návštěvníci, často ty sedačky zezadu okopávali, takže je naděje, že nám sedačky vydrží déle," doplnil Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

"Doufám, že divákům se bude u nás pohodlně sedět. Už jsme měli možnost to samozřejmě, během několika představení, vyzkoušet," uvedla Martina Fialová, ředitelka Divadla Gong.

V budoucnu by měla Velká scéna Divadla Gong dostat i nové divadelní tahy, které slouží na vytahování divadelních dekorací. Divadlo, spolu se souborem doufají, že se po uzavírce divadel, kvůli pandemii koronaviru, vrátí co největší počet diváků.

"My jsme především rádi, že po dlouhé době uzávěry, po době koronaviru, vůbec můžeme začít oficiálně fungovat, hrát," dodal Jakub Stich, ředitel Divadla AHA!.

Ročně navštíví Divadlo Gong v průměru 60 tisíc diváků. Uvedená představení zaručeně zaujmou děti i dospělé. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu