• Načítám...
>

Stavba parkoviště P+R Černý Most III vrcholí

  • 3. listopadu 2021,
  • 17:17,
  • PRAHA 9,
  • Dagmar Kopečková

Výstavba parkoviště P+R Černý Most III u Chlumecké ulice je téměř u konce. Parkoviště nabídne celkem 886 míst na stání.

Reklama

Záchytné parkoviště P+R Černý Most III u Chlumecké ulice se brzy otevře. Finální podoba stavby byla představena v rámci kontrolního dne. 

"Je dodělána kompletně hrubá stavba, už se v podstatě řeší pouze detaily, obzvláště detaily nastavení provozu a veškeré zprávy s tím, že do konce měsíce by měla být stavba kompletně zkolaudovaná, tak aby prvního prosince mohla jít do ostrého provozu," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Stavba započala v loňském roce a postupovala bez větších problémů. Náklady na stavbu parkoviště vyšly na 507 milionů korun.

"Je tu celkem 886 míst pro automobily, z toho je asi 90 míst pro CNG / LPG automobily. V tom je tento parkovací dům výjimečný. Ve většině parkovacích domů nebo parkovacích garážích je zakázáno parkování LPG / CNG automobilů," řekl Adam Scheinherr.

"To podlaží je umístěno uvnitř objektu, je stavebně odděleno od zbytku objektu, v případě havárie je tento plyn detekován detektory CNG / LTG, případně CO a vyhlásí se poplach," řekl Martin Frič, stavbyvedoucí společnosti Metrostav.

V případě vyhlášení poplachu bude konkrétní prostor uzavřen, aby bylo zabráněno možnému šíření plynů do dalších částí objektu. Plyny budou následně bezpečně unikat z objektu fasádou, případně budou odsávány havarijním odvětráváním. Kromě klasických míst na stání nabídne parkoviště taktéž místa pro rodiny s kočárky, pro elektromobily, motorky nebo třeba pro cyklisty. Parkoviště bude určeno především mimopražským řidičům.

"To P+R je propojeno lávkou přímo se stanicí metra Černý most, takže ten přestup z auta na metro je velice snadný a zabere pouze několik minut," řekl Adam Scheinherr.  

Účelem parkoviště P+R je ulevit dopravě v centru. Parkoviště bude spravovat Technická správa komunikací. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu