• Načítám...
>

Sportovní hala u ZŠ Na Balabence se otevře ještě letos

  • 25. února 2022,
  • 13:44,
  • PRAHA 9,
  • Jaroslav Šetlík

Téměř rok probíhají v areálu Základní školy Na Balabence stavební práce na nové sportovní hale. Ta má sloužit jak žákům školy, tak i veřejnosti. První sportovci by sem mohli zavítat ještě v letošním roce.

Reklama

Základní škola Na Balabence se dočká nové sportovní haly. Její stavba začala v květnu loňského roku, navržena je ve tvaru písmene L a svou kratší stranou přiléhá ke stávající budově základní školy.

"Za námi vyrůstá veliká sportovní hala s včetně dalším víceúčelovým sálem a v suterénu nebo parteru toho jsou ještě dvě místnosti, které by mohly sloužit jako fitness či gymnastické sály. Tato nová sportovní hala nahrazuje původní tělocvičnu, která byla za námi a kde jsme v loňském roce otevřeli 8 tříd základní školy," řekl Zdeněk Davídek, radní MČ Praha 9.

Nová sportovní hala udělá pomyslnou tečku za postupnou rekonstrukcí školního areálu ZŠ a MŠ Na Balabence. Ta začala už v roce 2018 modernizací školní kuchyně, následovala rekonstrukce a rozšíření kapacity školní jídelny. Sportovní hala bude disponovat dvěma sály, posilovnou, skladem nářadí a kabinetem. V podlaží pod úrovní terénu se počítá se zázemím pro tělocvičny a se šatnami žáků.

"Hala je uzpůsobena i ke konání dalších sportů, jedním z nich je dnes moderní florbal a pevně doufáme, že bude využit nejen pro potřeby základní školy, ale i v odpoledních hodinách pro sportovní kluby a je připravena spolupráce s AC Sparta, která zde sídlí 100 metrů vzdušnou čarou v areálu Podvinný mlýn a myslíme si, že ta sportovní hala rozšíří výrazně více možnosti sportování, než původní dvě tělocvičny," řekl Zdeněk Davídek. 

Plánované náklady na sportovní halu se pohybují kolem 76 milionů korun a pokud půjde vše podle plánu, mohla by první sportovce přivítat ještě v letošním roce.

"Měla by být hotová zhruba v červnu letošního roku, respektive v létě a předpokládáme, že od podzimu už těch cca 700 dětí z Balabenky bude navštěvovat tělocvik v té nové sportovní hale," řekl Zdeněk Davídek. 

Stavební úpravy školských prostor v ZŠ Na Balabence jsou reakcí na velký nárůst počtu žáků na devítce. Podobně tomu bylo také v případě dalších škol, které městská část v minulosti rozšířila. 

"Těch rozšiřování bylo samozřejmě více, byla to Litvínovská, Novoborská, celý nový pavilon, byla to Špitálská v roce 2018, další nový pavilon, což už je kapacita jedné školy, bylo to rozšíření Balabenky, které se kolaudovalo a otevřelo v minulém roce a je to samozřejmě pokračování toho průběhu, kde v souvislosti s těmi kapacitami ve školství musíte dělat ty tělocvičny a tak dále," řekl Tomáš Portlík, starosta MČ Praha 9.

V současné době Praha 9 staví také novou základní školu U Elektry pro více než 700 žáků.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu