• Načítám...
>

Praha 9 se přidala k akci Ukliďme Česko

  • 27. března 2022,
  • 21:11,
  • PRAHA 9,
  • Jaroslav Šetlík

Devátá městská část se i letos připojila k projektu Ukliďne Česko. Jedná je o dobrovolnickou úklidová akci, která probíhá na území celé České republiky. Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek. V Praze 9 se tak desítky dobrovolníků pustily do úklidu hned na dvou místech

Reklama

Přesně o týden dříve se Praha 9 se připojila k celostátnímu projektu pod názvem Ukliďme Česko. Ten letos připadá na první dubnovou sobotu a jeho cílem je uklidit nelegálně vzniklé skládky a nepořádek v ulicích, parcích a na sídlištích.

Mimo parku Zahrádky probíhal úklid v dalších třech lokalitách deváté městské části. Na všech místech se připojilo několik desítek dobrovolníků všech věkových kategorií. Zapojili se také zástupci radnice.

Pro zájemce, kteří úklid promeškali nabízí radnice Prahy 9 možnost se do dobrovolnického úklidu zapojit prakticky kdykoli během celého roku. Městská část případným zájemcům zdarma poskytne rukavice a pytle a samozřejmě také zajistí odvoz odpadků z předem domluveného místa. Úklidem mohou obyvatelé devítky také oslavit Den Země nebo Světový den životního prostředí, při jehož příležitosti radnice pořádá akci Mikroklima. Ta je letos plánována na 26. května tradičně v parku Přátelství na Proseku od 9 do 18 hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu