• Načítám...
>

V Praze 9 proběhly Slavnosti nejen pro seniory

  • 24. června 2022,
  • 19:52,
  • PRAHA 9,
  • Ondřej Švec

Hudební divadlo v Karlíně připravilo poslední červnový pátek pro veřejnost, klienty, zaměstnance, seniory a všechny, kdo mají rádi dobrou zábavu, odpoledne plné zábavy v zahradě Domu s pečovatelskou službou v Novovysočanské ulici v Praze 9. Vystoupila například Světlana Nálepková, Marian Vojtko a další. Neodmyslitelnou součástí slavností bylo i vystoupení taneční skupiny Hortenzie. Akce byla určena pro všechny věkové kategorie, tedy nejen seniory. Více už v naší reportáži!

Reklama

V Domově s pečovatelskou službou v Praze 9 proběhla poslední červnový pátek velká veselice. Akce s názvem "Slavnosti (nejen) pro seniory" se v hlavách organizátorů zrodila už před dvanácti lety a nyní se po dvouleté covidové pauze do domova opět vrátila. 

"Je to taková oslava léta, oslava toho, že se můžeme setkat a my se to snažíme udělat bezbariérově, přístupně, dostupně a i ten program volíme vždy tak, aby to bylo i pro tu starší generaci zajímavé," řekla Michaela Žáčková - ředitelka Sociálních služeb Praha 9.

A ten byl letos opravdu velmi bohatý.

"Díky Magistrátu hlavního města Prahy jsme získali podporu karlínského divadla a ti přivedli své umělce - to je Marian Vojtko, Světlana Nálepková, kouzelník a spousta dalších vystupujících, kteří jsou úžasní a naše seniory to velmi baví a líbí se jim to," řekla Michaela Žáčková - ředitelka Sociálních služeb Praha 9.

Na akci se zároveň prezentovaly nejrůznější sociální služby a v domově pro seniory proběhl den otevřených dveří. Neodmyslitelnou součástí slavností pak bylo vystoupení taneční skupiny Hortenzie.

"My už působíme dlouho a původně jsme začínaly jako kruhové tance úplně v jiném kusu Prahy, to znamená na Praze 3 a začínaly jsme jako kruhové tance. Od nich se nám podařilo jednu kolegyni přesvědčit, že nás začala učit country tance a postupně jsme přešly sem," řekla Ivana Jiroušková - vedoucí taneční skupiny Hortenzie.

Dámy mají energie a radosti na rozdávání. To, že jde ale o čistě ženskou společnost, je ale spíše nutnost, než záměr. 

"Už jste viděl aktivní mužské v našem seniorském věku? My teda ne. Opravdu sehnat chlapy, kteří by byli ochotní takto intenzivně tancovat, to je nadlidské úsilí. To nejde," řekla Ivana Jiroušková - vedoucí taneční skupiny Hortenzie.

Oblíbená akce by se nemohla konat bez podpory hlavního města Prahy, která byla v tomto případě převážně organizační. 

"Podpora hlavního města Prahy byla v tomto případě právě to napojení na Hudební divadlo v Karlíně, která je příspěvková organizace hlavního města Prahy, takže jsme se snažili propojit umělce, které mají senioři velmi rádi, tak aby asi našli čas a přišli za seniory trošku je potěšit," řekla Hana Třeštíková - zastupitelka hl. m. Prahy.

"Slavnosti (nejen) pro seniory" navázaly po covidové přestávce na tradiční letní slavnosti seniorů. Na akci se podílela také městská část Praha 9, která se postarala zejména o technologické zázemí.

"Je to první akce tohoto typu pro dům seniorů a je výborné, že jim dokážeme dodat to, co ti naši senioři potřebují a to je z mého pohledu svoboda, tradice a klid," řekl Jiří Janák - radní MČ Praha 9.

Návrat tradičního veselí do zahrady Domu s pečovatelskou službou v Praze 9 se nadmíru vydařil. Akci sice na chvíli přerušil silný déšť, ale po chvilce, kdy se všichni schovali pod střechu, se všichni do zahrady vrátili a slavnosti v poklidu pokračovaly dál až do čtvrté hodiny odpolední. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu