• Načítám...
>

V Praze 9 proběhly charitativní rodinné závody

  • 9. října 2023,
  • 2:50,
  • PRAHA 9,
  • Monika Rusová

U UNYP Arény na Podvinném mlýně se i přes deštivé počasí sportovalo. Devátá městská část společně s oddílem Atletika človíček Vysočany uspořádala už poněkolikáté rodinné sportovní soutěže. Výtěžek ze startovného šel na charitativní účely.

Reklama

Že společné sportování je dobré pro děti i rodiče ví devátá městská část moc dobře a proto ve spolupráci s oddílem Atletika človíček Vysočany opakovaně organizuje rodinné závody Sejdeme se v cíli.

"Městská část Praha 9 s človíčkem spolupracuje dlouhodobě, já to vnímám jako velmi potřebnou aktivitu, protože to je pro nejmenší děti, které než se rozhodnou, že půjdou na nějaký další sport, tak tady mají všeobecnou tělesnou průpravu, sportují tady na Podvinném mlýně, sportují na Sokolu Vysočany, my to podporujeme pomocí dotací, pomocí těchto závodů, protože areál je ve vlastnictví městské části Praha 9, nájemce je AC Sparta a my tady máme nějaké dny zadarmo, takže to poskytujeme na základě této smlouvy človíčkovi, aby se tady závody mohly uskutečnit a aby se děti přitáhly ke sportu," řekl Adam Vážanský (ODS) - místostarosta MČ Praha 9.

"Vyzkouší si naše atletické disciplíny, na které plně trénujeme, máme tady připravený štafetový běh, kdy společně vybíhá dítě, předává kolík rodiči a rodič dobíhá do cíle, pak máme připravené víceskoky, máme hody, máme hod oštěpem, kometkou a pak nás čeká překážková dráha a pak vždy něco na odlehčení, protože je to s rodiči, tak si letos děti připravily pexeso," řekla Dita Franklová - organizátorka závodů.

Závody byly pro širokou veřejnost a tak se mohl přihlásit kdokoli. Až na místě byly děti rozdělené do týmů podle věku.

"Smysl a cíl je to, aby ty děti sportovaly s rodiči. Oni v těch rodičích vidí ten vzor, takže pro nás je cíl to, aby si to společně užili a samozřejmě děti si odnesou medaili, diplom a věcné odměny," řekla Dita Franklová - organizátorka závodů.

Navíc část letošního startovného pomáhala a tak výsledkem nebylo pouze příjemně strávené odpoledne, ale i dobrý skutek. 

"Máme tady malého Jakuba, který chodil do mateřské školy Kytlická, tak jsme se s paní ředitelkou bavili o tom, jak bychom mu mohli pomoci a protože samozřejmě pro radnici by bylo těžké dělat nějakou sbírku, tak jsme se domluvili s človíčkem, který s tím má zkušenosti, není to jeho první sbírka a právě při těchto závodech se mohou rodiče v rámci startovného a dalších věcí zapojit na pomoc," řekl Adam Vážanský (ODS) - místostarosta MČ Praha 9.

"Kuba utrpěl mozkovou příhodu. Z plného zdraví, kdy sportoval, chodil na karate, tak se stalo, že je omezen," řekla Kubíkova babička.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu