• Načítám...
>

Děti z Prahy 9 se učí bezpečnosti

  • 2. listopadu 2023,
  • 22:21,
  • PRAHA 9,
  • Jaroslav Šetlík

Seznámit se se základy dopravní výchovy nebo si prohlédnout služební vozidlo Policie České republiky mohly děti v Praze 9. Radnice tady připravila sérii akcí zaměřených na bezpečnost. Projekt byl určen nejen pro děti z mateřských a základních, ale i středních škol.

Reklama

Praha 9 připravila pro děti sérii akcí zaměřených na bezpečnost nejen při cestách do škol. Na projektu se podílel BESIP a Krajské ředitelství Policie České republiky Praha III.

"Rozjíždíme další kolo preventivních akcí na dopravu spolu s BESIPEM a s policisty Praha III ředitelství a jsou tady i z prevence z krajského ředitelství Praha. Během listopadu protočíme kromě Mateřské školy Kytlické ještě Mateřskou školu U Nové školy, Základní školu Špitálská, kde byla velká poptávka od rodičů, Základní školu Novoborská, 15. listopadu bude i Střední odborná škola na Jarově, protože se mění legislativa a budou moci řídit už od 17 let pouze s nějakým mentorem, takže tam bude takové vykopnutí této akce. Začínali jsme na Základní škole U Elektry, která je nová, kde jsme chtěli, aby se děti naučily chodit v tom prostoru a tím i díky vaší televizi, že to lidé viděli, tak nás začali uhánět, že to chtějí i jinde, protože to je opravdu důležité, jak se zvětšuje doprava, takže tady se děti naučí jak s policisty, tak pracovníky BESIPU správně chodit po okolí a policisté jim vysvětlí některé základní věci, jak se v dopravě chovat," řekl Adam Vážanský (ODS), místostarosta MČ Praha 9.

"Určitě vítám tuto aktivitu, kterou nabídla městská část Praha 9, to znamená prevence pro děti ohledně dopravy, bezpečného přecházení, poznávání značek a hlavně to, jak se mají chovat na silnici, na přechodu. Tady pro nás je to velmi důležité, protože my tady ve školce máme docela frekventovanou ulici Kytlická, takže my za tuto akci moc děkujeme městské části Praha 9," řekla Kateřina Navarová, ředitelka MŠ Kytlice.

Největší pozornost si u dětí ale vysloužilo služební vozidlo Policie České republiky. Tady se mohly seznámit s vybavením dopravní policie a také si některé z věcí ozkoušet.

"My jsme dnes s kolegy z dopravního inspektorátu přijeli tady před mateřskou školu dětem prezentovat, je tady taková menší akce, kde dětem ukazujeme různé technické prostředky policie. Například jsme jim ukazovali přístroj na měření rychlosti, na měření alkoholu v dechu, s dětmi jsme si zopakovali nějaké dopravní značky, kolega tady teď ukazuje majáky, děti si to tady vyzkouší, takže je to pro ně takové zpestření," řekl Michal Svozil, policista.

Děti dále měly teoretickou přednášku, kde se seznámily se základy dopravní výchovy. Prošly si také okolí školy, kde řešily konkrétní nástrahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu