• Načítám...
>

Veřejnost rozhodne o nové tramvajové lince

  • 16. února 2016,
  • 8:31,
  • PRAHA 9,
  • Barbora Měkotová

Obyvatelé pražských Vysočan by uvítali posílení tramvajových spojů. Vyplývá to z výzkumu, který zajišťuje ROPID. Chystané úpravy budou součástí celopražských změn, které se v tramvajové dopravě plánují..

Reklama

ROPID v současné době připravuje úpravu tramvajovém provozu. Ta by měla reagovat na požadavky Pražanů, kteří mohou aktuálně sdělovat své připomínky. Konkrétní změny budou podléhat návrhům jednotlivých městských částí.

“Pokud nám veřejnost řekne, že si změny nepřeje, tak je určitě násilím dělat nebudeme. Ale pokud budeme chtít vyřešit některé kapacitní problémy některých tratí, tak určitě bude nutné k některým změnám přistoupit, uvedl Filip Drápal, tiskový mluvčí společnosti ROPID.

Změny by se mohly dotknout i tramvajového provozu v pražských Vysočanech. Aktuálně se zjišťují názory místních obyvatel. Na anketu upozorňují letáčky na zastávkách. Své názory mohou obyvatelé Vysočan zasílat ROPIDU emailem nebo poštou. “My samozřejmě to podporujeme a budeme rádi, když se do toho zapojí co nejvíce občanů,” uvedl Adam Vážanský, místostarosta Prahy 9.

Ve Vysočanech vadí občanům především delší časové frekvence mezi jednotlivými spoji. “Ta linka 16 je nejdelší linka v celé Praze, takže mnohdy zabere zpoždění a čeká se třeba čtvrt hodiny,” přiblížil Adam Vážanský.

Zkrácení čekacích intervalů by mohlo vyřešit obnovení jedné z původních tramvajových linek. “Původní linku 19, protože by se zlepšilo spojení do Strašnic a Vršovic.,” řekl Adam Vážanský.

Další možností úpravy by mohlo být prodloužení linky 12. “Tak jí třeba jen ve špičce nebo celý den, to záleží na těch výzkumech, prodloužit, aby končila na točně na Náměstí OSN,” navrhuje Adam Vážanský.

Navrhované změny by mohly usnadnit dopravu do tamní nemocnice. “Starší občané, kteří jezdí na polikliniku, hodně dlouho čekají na ty tramvaje, protože je to daleko od metra,” řekl Adam Vážanský.

Návrhy by měly být vyhodnoceny do konce února. Změny pak začnou platit od 1. července tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu