• Načítám...
>

Malí sportovci bojovali jako profesionálové

  • 24. května 2018,
  • 20:59,
  • PRAHA 9,
  • Tomáš Mladějovský

Praha 9 uspořádala už 15. ročník sportovních her mateřských škol. Zúčastnilo se ho celkem 100 dětí a čekalo je několik sportovních disciplín a také bohatý doprovodný program. Malé závodníky přišlo podpořit i několik známých osobností profesionálního sportu.

Reklama

Olympiáda dětí z mateřských školek MČ Praha 9 začala, jak jinak, než sportem. Konkrétně rozcvičkou..

"V roce 2004, když se konaly Olympijské hry v Athénách, přišel jeden tatínek s nápadem, že by se takové olympijské hry mohly na Praze 9 organizovat," řekla Marie Ledererová, ředitelka MŠ U Vysočanského pivovaru.

A od té doby jsou sportovní hry v podobě malé dětské olympiády v Praze 9 každoročně. Ty letošní byly už 15.

"Každá mateřská škola zajistila 10 dětí, 5 kluků a 5 holčiček. My jim dopředu posíláme program, seznam disciplín, aby měly možnost na jaře si ty disciplíny vyzkoušet," řekla Marie Ledererová.

"Je to krásný pohyb těch dětí, které nejsou ještě ničím dotčené, že je nikdo neopravuje, že si běhají podle sebe," řekl Jiří Adam, stříbrný olympionik v moderním pětiboji, Montreal 1976.

Děti soutěžily například ve štafetovém běhu, pětiskoku, skoku do dálky, v hodu na cíl nebo ve skákání přes švihadlo. Olympiáda byla také zpestřena ukázkou výcviku psů příslušníky městské policie. Dětem se nejvíce líbil nácvik zadržení pachatele.

"Tato olympiáda je takovým symbolem a pokusem nebo snahou navrátit pohyb do školek, navrátit pohyb dětem, tak jak byl asi blízký nám, když jsme byli mladí. Tyto dnešní děti, které tady běhají, jsou přesně profesionální "Bugárové" a "Špotákové"," řekl Zdeněk Davídek, radní MČ Praha 9.

anketa

Nakonec bylo vybráno z 10 týmů 10 vítězů a ti dostali medaili. Kdo ví, třeba jednou dostanou tu opravdovou. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu