• Načítám...
>

Hasiči představili v Libni zásahovou techniku

  • 26. května 2018,
  • 20:57,
  • PRAHA 9,
  • Tomáš Horák

V následující reportáži se nám představí muži a ženy, kteří svůj život zasvětili záchraně a pomoci druhým. V sobotu se v Libni konal Hasičský den, který pořádala městská část Praha 9 ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem hl. m. Prahy, Českou hasičskou jednotou a Sborem dobrovolných hasičů Praha Miškovice.

Reklama

S čím vším se musí hasiči nejčastěji potýkat a s jakou technikou zasahují? O to se na vlastní oči přesvědčili návštěvníci sobotního Hasičského dne, pořádaného v Libni v prostoru Kolčavka.

"MČ Praha 9 už to pořádá třetím rokem. Rádi bychom představili široké veřejnosti práci hasičů a jak funguje krizový režim. Máme 3 ukázky včetně evakuace osoby z domu. Kousek odtud je hasičské muzeum, ukazujeme tady protipovodňové vaky Prahy 9, aby lidé měli představu, co vlastně činnost hasičů obnáší," řekl Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

Vrcholem programu byla simulovaná ukázka záchranné činnosti profesionální hasičské jednotky s praktickou ukázkou vyprošťování z havarovaného vozidla, požárního útoku a evakuace osob z budovy, tedy těch pro hasiče nejběžnějších situací. 

"Snažíme se veškeré postupy plnit přesně tak, jak by se prováděly u toho reálného zásahu. Je tady samozřejmě absence psychologického, stresového faktoru, kdy člověk ví, co ho čeká. Takže chlapi jsou na to tady připraveni. Snažíme se ale, i pro obecenstvo, i sami pro sebe, tu ukázku vytvořit tak, aby byla co nejreálnější. Aby i my jsme si nějakým způsobem procvičili postupy, které musíme znát," řekl Josef Petrusek, velitel družstva HZS hl. m. Prahy.

Součástí Hasičského dne byly i doprovodné soutěže pro děti, zabijačkové hody a následný hasičský bál s živou hudbou. Na nudu zkrátka nebyl čas. Ukázky zásahu hasičů sklidily u diváků největší úspěch a všichni jim přáli, aby těch reálných měli co nejméně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu