• Načítám...
>

Na louce u metra Střížkov se slavilo

  • 1. června 2018,
  • 16:46,
  • PRAHA 9,
  • Kristýna Svobodová

Městská část Praha 9 uspořádala oslavu získání do vlastnictví zbytek pozemků pro prodloužení parku Přátelství na Proseku. Na louce u metra Střížkov proto pro veřejnost uspořádala koncerty několika kapel, atrakce pro děti a tématické kvízy.

Reklama

Na louce u metra Střížkov se slavilo. U příležitosti získání pozemků pro rozšíření parku Přátelství uspořádalo vedení Prahy 9 happening pro veřejnost.

"Je to taková trošku oslava toho úspěchu získání této části parku Přátelství. Samozřejmě chceme našim spoluobčanům tu radost sdělit, hlavně oni z toho budou mít radost, protože nás v té myšlence získat zbytek toho parku podpořili," řekl Jan Jarolím, starosta MČ Praha 9.

"Byly tady koncerty, soutěže, kvízy, protože je potřeba si připomenout, kdy byl ten park založen, i povídání o tom, jak by měl ten rozvoj vypadat. Předpokládáme, že se občané budou spolupodílet na tom, jak ten nový park bude vypadat. To všechno tady bylo možné vidět a k tomu všemu se tady dnes občané mohli vyjádřit," řekl Tomáš Portlík, místostarosta MČ Praha 9.

anketa

Praha 9 odkoupila pozemky od soukromého vlastníka za 175 milionů korun. Téměř polovinou sumy MČ přispělo hlavní město.

"Je to proto, že když se tady rozhlédnete, tak aby z toho byl park v té podobě, jako je park Přátelství. Já osobně jsem za to velmi rád, protože jsem "prosečák", narodil jsem se na Václaváku, ale 15 let jsem bydlel na Proseku, takže jsem se tady proháněl a hrál jsem tady fotbal. Člověku zaplesá srdce, když vidí, jak se ty věci mění a že to jde," řekl Patrik Nacher, zastupitel hl. m. Prahy.

Během večera se na pódiu vystřídalo několik kapel. Mezi nimi třeba Děda Mládek Ilegal Band nebo Mrtvej Brouk. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu