• Načítám...
>

Na Proseku se konal 12. ročník akce Mikroklima

  • 1. června 2018,
  • 17:27,
  • PRAHA 9,
  • Kristýna Svobodová

Už podvanácté uspořádala Městská část Praha 9 akci Mikroklima, která si každoročně klade za cíl upozornit veřejnost na ochranu životního prostředí a třeba i ohleduplnost řidičů na silnici. V parku Přátelství byl pro malé i velké návštěvníky připraven bohatý doprovodný program a formou nejrůznějších her i mnoho užitečných informací.

Reklama

Na Proseku v parku Přátelství uspořádalo vedení Prahy 9 tradiční akci Mikroklima. Osvětu zaměřenou hlavně na ekologii, šetrnou dopravu a zdravý životní styl zorganizovala MČ už pošesté.

"Cílem je seznámit veřejnost například s bezpečností silničního provozu v rámci vystavovatelů, kterých tady máme letos zhruba 40, jak se nakládá s odpadem, třídění odpadu, poznávání jednotlivých druhů stromů, keřů a dalších. Je to taková naučná a odlehčená forma," řekl Tomáš Holeček, radní MČ Praha 9.

"Na tomto stanovišti se mohou děti dozvědět, jaká zvířátka mohou v lese potkat a podle stop poznat, co je to za druh zvířete. Potom tady máme takový veliký stan, kde si mohou vyzkoušet poslepu projít lesem a hmatem poznat, co vše mohou v lese potmě potkat," řekl Jaroslav Hůšť, lektor poznávacích her, Lesy hl. m. Prahy.

"Tyto akce jim velmi přinášejí ty poznatky, aby věděly, kam patří a jak se mají chovat, aby ta planeta tady pro nás ještě dlouho vydržela," řekla Ilona Malínská, asistentka pedagoga ZŠ Špitálská.

anketa

V rámci doprovodného programu navíc návštěvníci mohli shlédnout třeba ukázky jízdní policie nebo zinscenované zadržení nebezpečného pachatele za pomoci policejních psů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu