• Načítám...
>

Park Zahrádky se blíží k dokončení

  • 3. srpna 2018,
  • 10:42,
  • PRAHA 9,
  • Lukáš Kubát

Park Zahrádky v Praze 9 se doslova mění před očima a už brzy by měla být jeho stavba dokončena. Obyvatelé okolních ulic se například mohou těšit na lepší spojení na metro Kolbenova, ale také na velké dětské hřiště, ohniště, odpočinkovou zónu a mnoho nových keřů a rostlin.

Reklama

Bývalá zahrádkářská kolonie v Praze 9 se pomalu ale jistě proměňuje, a to v park. Ten nese název Zahrádky. Tento park bude součástí relaxační zóny Rokytka. 

"Momentálně jsme ve fázi, že do konce tohoto roku by měl být hotov. To těžiště těch prací bude hotové už v září s tím, že bychom park chtěli dokončit do konce roku," řekl Tomáš Portlík, místostarosta MČ Praha 9. 

Obyvatelé MČ Praha 9, a nejen ti, se mohou těšit třeba na nové ohniště s místem pro grilování. Dále přibude mnoho nových stromů, keřů, rostlin a nejen to.

"Jsou to nové vodní prvky. Rybník se už udělal v minulém roce, takže dnes každý, kdo se podívá na místo, jak se to realizuje, tak vidí, že rybník už je hotový. Poté tam bude věc, které pracovně říkáme Mirákulum. To bude síť dětských prolézaček, jedno z nejlepších dětských hřišť na Praze 9. Tento park je důležitý tím, že počítáme s tím, že tady bude vyžití pro naše nejmenší," řekl Tomáš Portlík. 

Důležitou součástí nového parku je i tento most přes Rokytku. Ten totiž spojí obyvatele bydlící u ulice Poděbradská s metrem Kolbenova. 

"Konečně budou obyvatelé Poděbradské, tzv. konkrétně projektů Na Dvorek, V Zahrádkách, v Sousedíkově ulici, projít přímo na metro a nebudou už muset jezdit tramvají," řekl Tomáš Portlík.

Do budoucna se v parku počítá i s občerstvením nebo restaurací.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu