• Načítám...
>

Praha 9 vyznamenala devět osobností

  • 13. září 2018,
  • 13:21,
  • PRAHA 9,
  • Kristýna Svobodová

Městská část Praha 9 tradičně ocenila významné osobnosti vale i občanské spolky, které svou činností napomáhají zlepšovat život na území této městské části. Ve slavnostních prostorách obřadní síně vysočanské radnice tak starosta vyznamenal celkem 9 lidí.

Reklama

Vedení Prahy 9 slavnostně ocenilo zasloužilé osobnosti této MČ. V obřadní síni vysočanské radnice tak ocenění v rukou starosty obdrželo 9 občanů. 

"Ten výběr vycházel z ankety. Oslovovali jsme širokou veřejnost, naše spoluobčany, aby nám dávali tipy, upozorňovali nás na své sousedy, známé, přátele, na toho, kdo by si to opravdu zasloužil. Pak jsme to posuzovali v široké diskuzi," řekl Jan Jarolím, starosta MČ Praha 9. 

Vůbec nejvyšší ocenění, tedy cenu MČ Praha 9, obdržela Dana Martínková za mimořádné sportovní úspěchy ve skocích do vody a také za dlouholetý umělecký přínos v oblasti grafiky a kresby. Martínková totiž, kromě sportovní kariéry, už téměř 30 let vytváří plakáty třeba na Prosecké jaro nebo na Svatováclavskou pouť. 

"Ocenění je vždy něco úžasného, protože někdo si všiml toho, že děláte něco, co možná všichni nedělají a o to je to pro mě větší překvapení, že to tolik znamená i pro tu Prahu 9," řekla Dana Martínková, sportovkyně a grafička. 

MČ ale ocenila také některé občanské spolky. Mezi nimi třeba sdružení Spolek za veselejší Střížkov. 

"Naším cílem je v podstatě obnova lidových tradic. Děláme to trochu v modernějším duchu, takže některé tradice si i vymýšlíme, některé modifikujeme, aby to bylo aktuální i v dnešní době. Je to pro mě ocenění celého týmu, který na těch akcích spolupracuje," řekl Roman Holk, předseda Spolku za veselejší Střížkov. 

Všech 9 vyznamenaných osobností obdrželo od starosty Prahy 9 květinu, pamětní listinu a medaili.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu