• Načítám...
>

Park Přátelství se změní ve volnočasový prostor

  • 25. října 2018,
  • 14:37,
  • PRAHA 9,
  • Jan Varga

Jak bude vypadat Park Přátelství v Praze 9 už je jasnější. Existuje totiž studie, která počítá s občerstvením, místem pro seniory a také kluzištěm pro děti. Městská část celou plochu parku odkoupila poté, co o to žádala veřejnost. V tuto chvíli se budou mít lidé ještě možnost k jednotlivým zamýšleným prvkům vyjádřit na veřejné debatě.

Reklama

Místo trávy prvky pro volnočasové aktivity. Místo stanu stálé místo s občerstvením. To je jen zlomek toho, s čím přichází nová studie, která zpracovává budoucí podobu Parku Přátelství v Praze 9.

"Současný stav je takový, že vycházíme z toho, že tam bude standardní občerstvení, aby tam nebyl ten stan, který jsme tam měli v této podobně. Budou tam mít svůj koutek senioři, tzn. možnost posezení, cvičení na určitých herních prvcích. Chceme vytvořit v centrálním parku kluziště a přes léto by to sloužilo jako brouzdaliště pro děti," řekl Tomáš Holeček, radní MČ Praha 9. 

MČ chtěla odkoupením pozemků, na kterých se Park Přátelství rozprostírá, zabránit jejich zastavění. Pozemky jsou totiž stavební a hrozilo by tak zahušťování této lokality o další obytné domy. Odkup pozemků provedla MČ na základě veřejného projednávání, ze kterého vzešlo, že si veřejnost přeje, aby vedení MČ odkoupilo park celý. Veřejnost měla a ještě bude mít možnost do výsledné podoby promlouvat. 

"Budeme vycházet tak, jak jsme vycházeli na základě těch požadavků obyvatel. Tak tam byla i zapracována ta studie toho, co vyplynulo z požadavků místních obyvatel, ať už to bylo v rámci veřejného projednávání nebo zhruba 2 měsíce poté, kdy mohli ještě písemně podávat žádosti o tom, jakou mají představu. Na základě tomu jsme to přeposlali architektonické kanceláři, která tam ty věci zapracovala," řekl Tomáš Holeček.

Se samotnou revitalizací prostoru by chtěla MČ začít co nejdříve. V průběhu příštího roku by se mělo vyřešit stavební povolení. Po výběru zhotovitele už se pak budou moci lidé těšit na nové místo, kde budou moci trávit svůj volný čas.

anketa

Na odkup pozemků musela MČ vyčlenit 175 milionů korun. Podařilo se ale sehnat dotaci ve výši 80 milionů korun z Magistrátu hl. m. Prahy. Zbytek doplácí MČ ze svého rozpočtu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu