• Načítám...
>

Dopravu Na Klíčově zpřehlední kruhový objezd

  • 25. října 2018,
  • 20:23,
  • PRAHA 9,
  • Jan Varga

Pětiramennou křižovatku Na Klíčově v Praze 9 vystřídá kruhový objezd. Dopravní komplikace a zvýšená nehodovost, které jsou s tímto místem spojené, tak budou minulostí. V tuto chvíli už práce probíhají v plném proudu a hotovo by podle vedení městské části mělo být ještě do konce tohoto roku.

Reklama

Bagry se zakously do země, nákladní auta přivážejí a odvážejí materiál. Práce nepozastaví ani deštivé počasí. Tak to v tuto chvíli vypadá Na Klíčově, kde se pracuje na výstavbě nového kruhového objezdu. Ten má za úkol ulevit dopravě, která je v místě dlouhodobě komplikovaná.

"V současné době je ta situace taková, že jsou dokončeny všechny přeložky sítí. Já jsem udělal projednávání se síťaři, aby se nerealizovala okružní křižovatka a následně se opravovaly sítě. Bylo to za účasti PVS, PVK, Pražské plynárenské," řekl Tomáš Holeček, radní MČ Praha 9.

Křižovatka Na Klíčově byla pětiramenná a o nehody na ní nebyla nouze. Problémy na ní měly i vozy MHD. Jeden rok na ní bylo provizorně umístěno značení kruhového objezdu, které ukázalo, že přesně tento způsob značení by dopravě značně ulevil.

"My jsme usilovali několik let o to, aby se tam realizoval kruhový objezd z hlediska bezpečnosti a plynulosti provozu, protože tam bylo dost nehod a ucpávky. Vzhledem k tomu, že jsou v těsné blízkosti autobusové garáže Na Klíčově a zároveň tam jezdí midibusová linka 151, která jezdila i v protisměru, takže to bylo i v rozporu s vyhláškou pozemních komunikací. Na základě toho jsme několik let žádali, jak TSK, tak hlavní město Praha, pod které to spadá a podařilo se v tomto roce na to získat finanční prostředky v rámci akce BESIP," řekl Tomáš Holeček.

Práce by měly být dokončeny ještě letos. V tuto chvíli místem projíždí jen pravidelné linky autobusu. Do křižovatky je jinak vjezd osobním vozidlům zakázán už od letošních prázdnin. Podle vedení MČ by se ale mohlo po novém kruhovém objezdu jezdit někdy během začátku zimních měsíců. Do té doby bude ještě dopravní situace v místě nepřehledná.

"Odbor dopravních agend vypracoval dio, je to v tom stavu, ve kterém to je. My jsme v návaznosti na postup jednotlivých prací požadovali, aby byla průběžně ta křižovatka otevřená aspoň tak, jak to bylo v případě uzavření Vysočanské estakády," řekl Tomáš Holeček.

Zklidnění dopravy v Praze 9 je jednou z hlavních priorit vedení MČ. To bude pokračovat například realizacemi některých mimoúrovňových křižovatek v místech s nejvytíženější dopravou. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu