• Načítám...
>

Úřad práce na Proseku se rekonstruuje

  • 8. listopadu 2018,
  • 23:48,
  • PRAHA 9,
  • Jaroslav Šetlík

Českolipskou ulici na Proseku dlouhá léta hyzdila zanedbaná budova Úřadu práce, která se letos začala rekonstruovat. Po dokončení stavebních prací by se do budovy mělo přestěhovat pracoviště Úřadu práce pro Prahu, které v současnosti dočasně sídlí v budově místní radnice.

Reklama

Budova bývalého ÚP na pražském Proseku, která byla dlouhá léta trnem v oku nejen místních obyvatel, se konečně dočkala své rekonstrukce. Ačkoli bylo stavební povolení vydané už v roce 2016, se stavbou se začalo už letos.

"Úřad práce předal staveniště dodavateli stavebních prací v květnu letošního roku. Následně začaly bourací práce, které byly téměř dokončeny," řekla Kateřina Beránková, tisková mluvčí Úřadu práce ČR.

Stavební práce ale provází komplikace, a tak se rekonstrukce budovy pozastavila.

"Došlo k narušení statiky trafostanice. V tuto chvíli probíhají jednání s majitelem této trafostanice a jedná se o jejím přemístění a přeložení kabelu," řekla Kateřina Beránková.

ÚP v současnosti sídlí v prostorách radnice Prahy 9.

"Sídlí tady už značně dlouho, už je to 10 let. Tam by potom došlo k přemístění celé té pobočky od nás na ten Prosek. To byl hlavní záměr a i naše podpora této aktivity," řekl Jan Jarolím, starosta MČ Praha 9.

Rekonstrukci uvítali zejména obyvatelé sídliště Prosek, kteří dlouhá léta volali po opravení chátrající budovy.

anketa

Pokud půjdou stavební práce podle plánu, měly by být dokončeny na přelomu roku 2019 - 2020

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu