• Načítám...
>

Starostou Prahy 9 je opět Jan Jarolím z ODS

  • 13. listopadu 2018,
  • 19:03,
  • PRAHA 9,
  • Jan Varga

Reklama

Starostou Prahy 9 bude další čtyři roky Jan Jarolím z ODS. Rozhodli o tom zastupitelé na svém ustavujícím zasedání. Jarolím získal 27 hlasů z celkových 33. Proti jeho zvolení bylo jen 6 pirátů, kteří měli svého kandidáta na starostu. Jan Jarolím chce v následujícím čtyřletém období dokončit projekty, které jsou už rozpracovány.

"Mám především namysli to prodloužení parku Přátelství, které i díky pomoci hlavního města Prahy, což tedy zdůrazňuji, se nám podařilo získat do majetku. Stejně tak i to genius loci toho starého Proseka Hostinec U Brabců. Opravdu se stane tím, co občané očekávají - tou pravou restaurací, tím pravým komunitním centrem," řekl Jan Jarolím, starosta MČ Praha 9.

Vedení radnice chce dokončit také nový kruhový objezd na Klíčově, kde už delší dobu panovala nepřehledná dopravní situace, která se neobešla bez nehod. Připraven je i projekt na výstavbu nové základní školy.

"Máme v programu ZŠ v ulici U Elektry," řekl Jan Jarolím.

Prvním místostarostou byl znovu zvolen Tomáš Portlík z ODS, který bude mít na starosti finance a hospodaření MČ.

"Moje priority samozřejmě budou dále snižovat ten rozdíl mezi běžnými příjmy a výdaji a získávat finance pro kapitálové investice, jako je základní škola, jako je údržba a další rozvoj zeleně, protože spoustu parků jsme vytvořili a potřebujeme se o ně také řádně starat," řekl Tomáš Portlík, místostarosta MČ Praha 9.

Žádná změna se nekoná ani u dalších dvou místostarostů. Na oba posty byli znovu zvoleni stávající místostarostové Marek Doležal z TOP 09, který bude mít v gesci investice a Adam Vážanský z ODS, který se bude dále zabývat kulturou, sportem a volnočasovými aktivitami. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu