• Načítám...
>

Nová křižovatka Na Klíčově zklidnila dopravu

  • 15. ledna 2019,
  • 20:00,
  • PRAHA 9,
  • David Wilczek

Pětiramenná křižovatka Na Klíčově v Praze 9 neměla o nehody nouzi. Kromě toho, že zde docházelo k častým kolizím, problémy zde měli i řidiči autobusů městské hromadné dopravy. Od 8 prosince se ale situace změnila a doprava je mnohem klidnější a bezpečnější.

Reklama

Křižovatka Na Klíčově v blízkosti autobusových garáží patří k nejvytíženějším v Praze. V minulosti byla místem častých nehod. Teď už je vše jinak. Radnice nechala v tomto úseku vybudovat nový kruhový objezd. 

"Byla to v Praze jedna z mála posledních pětiramenných křižovatek, kde MHD, tzn. autobus 151, když se vytáčel, musel jet úsek v protisměru, což bylo z hlediska bezpečnosti dopravy velice striktní a několik let jsme usilovali o to, aby se regulérně stala z této křižovatky okružní křižovatka, jako je teď v této podobě," řekl Tomáš Holeček, radní MČ Praha 9.

Od 8. prosince mohou Pražané bezpečně projíždět tímto dopravním úsekem, který je mnohem klidnější a bezpečnější. Podobně to vidí i řidiči osobních aut a autobusů.

anketa 

Záměr postavit kruhovou křižovatku vzešel od MČ už v roce 2010. Realizace ale byla náročná a zdlouhavá kvůli odkupování pozemků a kompletnímu přesíťování.

"Jednak do toho byla uzavírka estakády, kde byl propad, což znamená, že to vždy ty plány prodloužilo, ta estakáda byla zavřená téměř rok. Posléze i letos, když se to začalo dělat, dělala se nejdříve obnova inženýrských sítí," řekl Tomáš Holeček. 

Přestože je tento dopravní úsek hotový, čekají ho ještě dodatečné úpravy. Na jaře tohoto roku budou dostavěny chodníky a komunikační zeleň.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu