• Načítám...
>

Okolí metra Střížkov se brzy změní

  • 23. ledna 2019,
  • 13:01,
  • PRAHA 9,
  • Lukáš Kubát

Praha 9 představila občanům plán na rekonstrukci nové části parku Přátelství. Nedaleko metra Střížkov se tak park rozroste o mnoho stromů. Nebudou ale chybět ani hřiště nebo vodní prvky.

Reklama

Nová střížkovká část parku Přátelství se brzy změní. Architekti konzultovali s veřejností co by si v nové části parku přála. 

"Měli jsme 2 setkání, sbíraly se vstupy od veřejnosti o tom, jak oni si to představují, co by tam chtěli. Na tom se vytvořilo zadání, které my jsme se snažili v loňském létě zapracovat do studie," řekla Pavlína Malíková, krajinářská architektka.

Právě plány, na kterých se značně podílela i veřejnost, teď byly představeny obyvatelům Prahy 9. 

"My jsme tam koncentrovali do takového srdce parku ty aktivity toho občerstvení, amfiteátru a dětského hřiště. Vzniklo, jak my tomu říkáme, srdce parku v návaznosti na metro Střížkov. Zadní část parku zůstává hodně pobytová, volná, je to taková klidová část," řekla Pavlína Malíková, krajinářská architektka. 

V parku by měly přibýt stromy, dětské hřiště, občerstvení ale třeba i několik hřišť na cvičení. Významným prvkem by pak měl být amfiteátr.

"Je tam amfiteátr zapuštěný do terénu, který by v zimě fungoval jako kluziště a ideálně, pokud k tomu budou všechny možné prostředky a vůle, by v létě mohl fungovat jako brouzdaliště," řekla Pavlína Malíková. 

"Tato část by měla navazovat na ten dosavadní park, na který už si lidé zvykli, už ho používají, už má mnoho tváří, probíhají v něm kulturní akce. My dneškem končíme připomínkování projektu, teď už by měl být dotažen do podoby realizovatelnosti," řekl Jan Jarolím, starosta MČ Praha 9.

"Já jsem velice rád, že se to pohne, třeba i z hlediska kultury to bude další plocha, kde můžeme dělat akce, setkávání občanů. Hlavně, že tam nebude ten velký developerský projekt, který tam měl být a jsem rád, že občané se k tomu takto vyjadřují," řekl Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9. 

Představení projektu nové části parku Přátelství bylo spojené i s diskuzí. Ač bylo nejčastějším tématem parkování, návrhy na novou podobu parku vnímají občané Prahy 9 pozitivně.

anketa

Podle starosty by nová střížkovská část parku Přátelství mohla být hotová za 2 roky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu