• Načítám...
>

Školka v Praze 9 se zapojila do eTwinningu

  • 12. února 2019,
  • 17:21,
  • PRAHA 9,
  • Natálie Forsterová

eTwinning je program pro mezinárodní spolupráci škol na dálku, do kterého se jako jedna z mála zařízení v Česku zapojila mateřská škola v Praze 9. Zdejší děti tak mají díky tomuto projektu jedinečnou možnost spolupracovat se školkami v jiných evropských zemích.

Reklama

Tyto děti z MŠ Kytlická v Praze 9 se mohou pochlubit unikátní zkušeností. Díky iniciativě zdejších učitelek se totiž mohly zapojit do speciálního projektu, tzv. eTwinningu. 

"Tak eTwinning je mezinárodní vzdělávací aktivita, kterou zaštiťuje Dům zahraniční spolupráce v Praze. Jedná se o spolupráci evropských škol, kdy jsou zapojeny informační a digitální technologie," řekla Kateřina Navarová, zástupkyně ředitelky MŠ Kytlická. 

Děti z MŠ Kytlická se díky eTwinningu naučí především komunikovat v angličtině, poznají cizí kulturu a v neposlední řadě se díky tomuto projektu také zdokonalují ve využívání digitálních technologií, přes které navzájem komunikují. 

"Spolupracovali jsme s italskými školkami, s rumunskou, španělskou a tureckou školou," řekla Kateřina Navarová. 

Jeden z posledních projektů, na kterém se děti v Praze 9 podílely, se jmenoval Different but similar, v překladu Rozdílní ale podobní. 

"Na začátku toho našeho projektu byla knížka O slonu Elmerovi. Ten slon se lišil od toho stáda tím, že byl barevný, vypravil se do světa aby poznal jiná zvířata, zjistil, že ho přijímají i tak, když je barevný, vrátil se ke svému stádu, nabarvil se šedou barvou aby mezi ně zapadl, oni ho ale vzali i tak. Nám šlo o to, aby děti poznaly, že i když mají jiné děti z cizích zemí jinou barvu pleti, jinak se jmenují, jinak mluví, že v podstatě všechny děti jsou si na světě podobné," řekla Kateřina Navarová. 

"Projekty jsou naprosto úžasné, protože jsou mezinárodní, děti mají možnost poznávat ostatní kultury. Také ale díky těmto projektům to semklo kolegyně ve školce a jedna z dalších věcí je to, že třeba paní učitelky vymýšlejí během projektu metodické výukové pomůcky, které dětem napomáhají třeba zkvalitnit český jazyk, nebo různé jiné didaktické pomůcky," řekla Monika Motejzíková, ředitelka MŠ Kytlická. 

A nadšeni z eTwinningu jsou i samotní rodiče dětí, kteří iniciativu MŠ v Praze 9 oceňují. Zdejší zařízení je totiž jedno z mála v Česku, které se do tohoto projektu zapojilo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu