• Načítám...
>

V domově pro seniory Prahy 9 se nenudí

  • 14. února 2019,
  • 14:59,
  • PRAHA 9,
  • Lukáš Kubát

Teď vás vezmeme do domova pro seniory v Praze 9. Pro klienty je tu připravena řada aktivit od cvičení až po trénink paměti a zaměřují se tu i na takzvanou paliativní péči.

Reklama

Mnoho aktivit a vstřícné přátelské prostředí. Tak dnes vypadají domovy pro seniory. S kamerou jsme zavítali do domova, který sídlí v Novovysočanské ulici.

"Náš domov pro seniory je specifický tím, jak jsou tady senioři ubytování a že mají naprostou volnost. Všichni mají nabídku aktivit, na které se mohou dostavit nebo nemusí, a pro každého děláme ty aktivity trochu individuální," řekla Michaela Žáčková, ředitelka ÚSS Praha 9. 

Pro seniory je tak připraveno třeba cvičení nebo trénink paměti.

"Klienty tady pravidelně trénujeme dvakrát týdně. Vždy začínáme takovým úvodním povídáním, aby klienti viděli, jaký mám dnes den, kdo slaví svátek a potom začínáme střídat cvičení. Pracujeme s pracovními listy, potom ty listy prokládáme slovními hrami," řekla Marie Klemšová, sociální pracovnice. 

Nyní se v domově rozjíždí i projekt interní televize, která má informovat o místním dění. Domov má vlastní kapli a poskytuje i paliativní péči.

"Ve chvíli, kdy bohužel u některého z našich klientů je seznáno, že jeho stav se chýlí ke konci, snažíme se umožnit všechno co si přeje tak, aby se cítil co nejvíce komfortně. Například umožňujeme co nejdelší pobyt jeho příbuzných zde," řekla Michaela Žáčková. 

Klienti domova pro seniory v Praze 9 jsou podle ohlasů velmi spokojení. 

anketa

V domově pro seniory v současnosti žije 87 klientů. Většina pokojů je jednolůžkových. 

"Je možné podat přihlášky. Přihlášky podávají všichni u sociálních pracovnic. Často se stává, že je třeba možné získat místo v našem domově již do několika měsíců," řekla Michaela Žáčková. 

Více informací zjistíte na stránkách domova.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu