• Načítám...
>

Praha 9 má kvalitní denní stacionář pro seniory

  • 14. března 2019,
  • 18:54,
  • PRAHA 9,
  • Kristýna Svobodová

Už celou jednu dekádu se Praha 9 může pyšnit úspěšným a jedním z nejvytíženějších denních stacionářů pro seniory. Několik odborných pracovnic se tu pětkrát v týdnu stará o klienty postižené třeba Alzheimerovou chorobou a jinými handicapy.

Reklama

Denní stacionář na pražském Střížkově funguje už téměř 10 let a těší se velké spokojenosti zdejších klientů. I proto má téměř neustále naplněný stav.

"Tento stacionář, který je součástí našeho střediska sociálních služeb, je, klidně použiji ta slova, naše chlouba, protože opravdu funguje. Musím říci, že pod vedením paní ředitelky Žáčkové funguje opravdu skvěle," řekl Jan Jarolím, starosta MČ Praha 9. 

Denní stacionář v Hejnické ulici je útočištěm pro seniory, kteří trpí Alzheimerovou chorobou nebo jiným typem demence.

"Senioři tady mohou být podle své vlastní volby buď celý den nebo část dne. Fungujeme od pondělí do pátku. Máme úplně plnou kapacitu, nicméně vždy, když je nějaký zájemce, najde se alespoň počáteční okénko na to, aby si tady zvykl, rozhlédl se a zjistil jak to tady funguje," řekla Michaela Žáčková, ředitelka Sociálních služeb MČ Praha 9. 

Pod dohledem pracovnic je pro zdejší klienty připravený pravidelný program. Probíhají tady třeba tréninky paměti nebo procvičování motoriky. 

"To právě obnáší to, že se tady od rána do večera něco děje. Opakujeme tréninky paměti, na které máme certifikované lektory. Opakujeme tady různé terapie, arteterapie, muzikoterapie, ergoterapie. Jsou to všechno aktivity, které pomáhají udržet schopnosti toho seniora," řekla Michaela Žáčková. 

Podle slov starosty MČ Praha 9 je kvalitní fungování denního stacionáře na Střížkově motivací k založení dalších podobných zařízení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu