• Načítám...
>

Patchwork Meeting přilákal tisíce lidí

  • 8. dubna 2019,
  • 17:17,
  • PRAHA 9,
  • Jaroslav Šetlík

Největší textilní výstava ve střední Evropě. To je výstava Prague Patchwork Meeting, která se uskutečnila uplynulý víkend ve Wellness Hotelu Step v Praze 9. V pěti halách se představilo téměř 400 autorů.

Reklama

V Praze se konal 13. ročník mezinárodní výstavy Prague Patchwork Meeting. Ta je největší přehlídkou kombinovaných textilních technik nejen u nás, ale i v Evropě.

"Zabývá se textilní technikou od tradičního patchworku, který většina lidí zná jako přikrývky, polštáře, ubrusy, až po vyvinuté umělecké formy, které mají společnou pouze techniku třívrstvého sendviče s klasických patchworkem. Jsou ale odnoží umění. Je to v současné chvíli umělecká disciplína. Vytváříme nástěnné obrazy, které jsou běžně v zahraničí součástí galerií, v muzeích a podobně," řekla Jana Štěrbová, organizátorka.

Snahou organizátorů je přivážet díla z celého světa. Letos tak mohli návštěvníci obdivovat mimo jiné tvorbu japonských autorů.

"Máme zde letos výběry z japonských sashiko technik, což je velice unikátní výstava, kterou jsme rádi, že jsme mohli nabídnout. V kolekci najdeme spoustu cenných historických exponátů z minulých třech století dovezených přímo z Japonska, které jsou zřejmě nejcennějšími z těch, co tady máme v současné chvíli," řekla Jana Štěrbová.

Kromě ukázek různých technik a workshopů byla největším lákadlem vystavená díla. Ta přilákala pozornost většiny návštěvníků.

anketa

Stejně jako v minulých letech se i tentokrát akce konala pod záštitou starosty MČ Praha 9 Jana Jarolíma.

"Je to skvělá akce, která se k nám dostala už před pár lety. Drží se pořád v Hotelu Step, který tomu poskytl dobré prostředí. Jsou to ale hlavně výtvarná díla především našich žen. Výtvarná díla, která jsou velice specifická," řekl Jan Jarolím, starosta MČ Praha 9.

Letošní ročník navštívilo více než 8 tisíc návštěvníků. Čtrnáctý Prague Patchwork Meeting se uskuteční příští rok v termínu od 3. do 5. dubna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu