• Načítám...
>

V Praze - Běchovicích se tradičně závodilo v běhu

V MČ Praha - Běchovice se konal tradiční závod Mladé Běchovice. Do letošního 56. ročníku se přihlásilo více než sedm set mladých nadšenců pro sport. Ve dvaceti družstvech tak závodily děti ve věku od jednoho roku do osmnácti let.

Reklama

Sport jako nejlepší prevence mnoha onemocnění. Právě podle tohoto hesla se řídí v pražských Běchovicích. Předposlední zářijovou sobotu se totiž na zdejším fotbalovém hřišti uskutečnil tradiční závod Mladé Běchovice. 56. ročníku závodu v běhu se zúčastnily stovky závodníků a závodnic od jednoho roku až do osmnácti let. Nejkratší trať měřila padesát metrů, ta nejdelší tisíc tři sta metrů. 

"Je to závod celopražského významu, takže máme tady sportovní kluby z celé Prahy. Opravdu se dá říci, že z Vinohrad, ze Žižkova, z Újezdu nad Lesy, z Horních Počernic, vlastně opravdu z celé Prahy," konstatoval Ondřej Martan, starosta MČ Praha - Běchovice.

Celkem běželo dvacet družstev. Kvůli covidovým opatřením byl závod rozfázován tak, aby se jednotlivá družstva co nejméně potkávala. Naše kamera byla u závodů nejmladších a mladších žákyň. 

ANKETA

"V letošním roce se sešlo neuvěřitelných 707 závodníků na závodech Mladé Běchovice, takže jsme rádi, že přijeli. Jsem rád, že přijeli z velké dálky. Jsou tady děcka ze Žatce i dokonce tady máme závodníka z Nitry," zdůraznil  Jan Jech, ředitel závodu.

Kromě medailí a pohárů  čekala na závodníky spousta věcných cen, třeba v podobě hraček pro ty nejmenší.  

"Odvedli skutečně velmi pěkné výkony, zatím, co jsme mohli vidět," zdůraznil Jan Jech, ředitel závodu.

No a pro děti, které se přišly na závod jen podívat nebo už měly po něm, byl připraven doprovodný, atletický program.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu