• Načítám...
>

V Běchovicích teklo víno proudem

Až čtyřicet druhů lákavého moku mohli ochutnat návštěvníci Slavností vína v Běchovicích. A jak jinak, než za doprovodu libozvučné, moravské lidové muziky.

Reklama

Areál Staré pošty v Běchovicích ožil Slavnostmi vína. A místní i přespolní se výborně bavili.

ANKETA

"Září, konec září, patří vždy vinobraní. My jsme obec, která nemá vinici, tudíž nemůžeme udělat právoplatné vinobraní, a proto jsme se rozhodli, abychom přiblížili tu kulturu lidem, tak nebudeme říkat vinobraní, ale budeme říkat Slavnosti vína a docela se to ujalo," vysvětlil Ondřej Martan, starosta MČ Praha - Běchovice.

V Běchovicích se lidé na Slavnostech vína sešli už potřetí. A přesto, že tu není vinohrad ani sklípky, o klasickou moravskou, vinařskou atmosféru nepřišli. Postarali se o ni ti správní muzikanti.

"Vystupuje tady Slovácký krúžek z Prahy. To je Slovácký krúžek, který vznikl v roce 1896. Sdružuje přátele Moravy a Slovácka. A jako hosty tady máme Slovácký krúžek z Hodonína. Ti nám přivezli tu Moravu přímo sem," popsal Martin Konrád, organizátor Slavností vína.

A zkrátka nepřišli ani ti, co se toužili naučit něco z tradičních, moravských tanců.

"Daří se jim to určitě dobře. Proto jsme sem pozvali toho lektora. On už je tady podruhé. Poprvé se to osvědčilo," uvedl Martin Konrád, organizátor Slavností vína.

A dobré víno k tanci rozhodně povzbudí. O víno nebyla nouze.

"Dnes by tady mělo být téměř čtyřicet druhů na ochutnání, čtyřicet druhů vína. Burčák máme úplně skvělý," zdůraznil Ondřej Martan, starosta MČ Praha - Běchovice.

Slavnosti vína v Běchovicích si získaly takovou popularitu, že se začínají rodit úvahy o vlastním vinohradu.

"Máme krásný jižní svah, který je od nás vzdušnou čárou vzdálen asi pět set metrů. A právě na tom jižním svahu máme naplánován první hektar a půl vinice. Tak uvidíme, jestli se to podaří, ale myslím si, že by to mělo být dobré," upozornil Ondřej Martan, starosta MČ Praha - Běchovice.

"Možná to pak přejmenujeme, až ten vinohrad založí. Takže ze Slavností vína uděláme vinobraní," dodal Martin Konrád, organizátor Slavností vína. 

Běchovice jsou městskou částí, kde od slov k činům nebývá daleko, takže možná tak do čtyř, pěti let budou sklízet vlastní hrozny. 


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu