• Načítám...
>

V Běchovicích se konaly tradiční vepřové hody

V pražských Běchovicích se konaly již tradiční vepřové hody. Návštěvníci si mohli pochutnat na nejrůznějších masových dobrotách, mezi které patřily jitrnice, jelita nebo mimo jiné i zabijačkový guláš a pro ty nejmenší byl připraven i zábavný doprovodný program.

Reklama

Městská část Praha - Běchovice uspořádala ve spolupráci s místním SDH oblíbené vepřové hody. Akce se v Běchovicích koná pravidelně a na své si na ní přijdou pochopitelně hlavně milovníci masa. 

"Vepřové hody v Běchovicích je taková tradiční akce, která se pořádá každé jaro, my tím vítáme jaro a máme za to, že je to taková nejhezčí tradice, protože je spojená s dobrým jídlem, pitím a s dobrou náladou," řekl Ondřej Martan, starosta MČ Praha - Běchovice.

Na návštěvníky čekaly tradiční zabijačkové pochoutky. Kromě klasiky v podobě jitrnic, jelit nebo tlačenky byly v nabídce i další masové dobroty, jako například sekaná v housce, škvarková pomazánka nebo mimo jiné i zabijačková polévka. 

"Většinu toho, co tady za mnou můžete vidět, tak vyrobili běchovičtí hasiči, je to taková naše srdeční záležitost, takže se snažíme vždy vyrobit většinu těch jídel, letos je to zhruba 12 nebo 13 druhů jídel, takže je toho opravdu hodně. Výjimečně jsme letos vzali jitrnice, jelita a tlačenku, po důkladném zvážení a ochutnání u všech okolních dodavatelů, až z Davle od Dolejších, takže letos výjimečně máme jitrnice a jelita dodány, nicméně každý rok, který byl předtím, tak jsme si jitrnice a jelita vyráběli sami. A popravdě řečeno, u toho počtu, který je potřeba vždy dodat, což je zhruba 1000 jitrnic a 300 jelit, tak je to hodně práce. Takže jsme si letos trochu oddychli," řekl Ondřej Martan, starosta MČ Praha - Běchovice.

Atmosféru doplňovala tradiční staročeská muzika a na své si přišli i ti nejmenší. V rámci akce se mohli například svézt na kolotoči a připravena pro ně byla i široká nabídka nejrůznějších dobrot. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu