• Načítám...
>

V Běchovicích závodili mladí běžci

V městské Praha - Běchovice se konal tradiční závod Mladé Běchovice. Do letošního 57. ročníku se přihlásilo více než sedm set mladých nadšenců pro sport. Ve dvaceti družstvech tak závodily děti ve věku od jednoho roku do osmnácti let.

Reklama

Také letošní předposlední zářijová sobota patřila na fotbalovém hřišti v Praze - Běchovicích tradičnímu závodu Mladé Běchovice. 57. ročníku závodu v běhu se zúčastnily stovky mladých závodníků a závodnic. Nejkratší trať měřila padesát metrů, ta nejdelší tisíc tři sta metrů.

"Máme od nejmenších, zhruba ročních do nějakých patnáctiletých dětí. Jmenuje se to Mladé Běchovice. Akce je určená pro děti a mládež, ty děti začínají běhat od chvíle, kdy začínají chodit, tak se dá říci, že se mohou zúčastnit našeho závodu. Měli jsme tady rekord, kdy jsme tady měli chlapečka, kterému ještě nebyl ani rok," řekl Ondřej Martan, starosta MČ Praha - Běchovice.

A jak si běh užili sami běžci?

anketa

Závod Mladé Běchovice má v městské části tradici. Její letošní ročník zároveň patřil mezi jeden s nejvyšší účastí.

"Pro nás je to velmi důležité, nevím, jestli to má vliv, ta 57, která je, ale máme letos nejvíce přihlášených účastníků - celkem 870, takže to je opravdu rekordní počet. Uvidíme, jestli všichni dorazí, protože počasí není úplně ideální, ale věřím tomu, že minimálně tu 800 pokoříme," řekl Ondřej Martan. 

Pro děti, které se přišly na závod jen podívat nebo už měly odběhnuto, byl připraven doprovodný program.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu