• Načítám...
>

Běchovice ožily Slavnostmi vína

Až čtyřicet druhů lákavého moku mohli ochutnat návštěvníci Slavností vína v Běchovicích. A jak jinak, než za doprovodu libozvučné moravské lidové muziky.

Reklama

Areál Staré pošty v Běchovicích ožil Slavnostmi vína. Letošní ročník se oproti předchozím několika věcmi odlišoval.

"Letošní ročník je speciální tím, že nám úplně nepřálo počasí, tak jsme vevnitř. Ale pro letošní rok máme jednu krásnou věc, kterou si může odnést každý návštěvník dnešních slavností vína a to je tato sklenička, na které máme krásný běchovický znak. Myslím si, že v tomto případě je to suvenýr, který každému udělá radost a bude ji mít na poličce po zbytek roku. Ochutnali jsme toho hodně, ale musím říci, že letošní burčák se opravdu povedl. Myslím si, že nejlepší reprezentací toho je, že 200 litrů burčáku zmizelo zhruba za 4 hodiny. Krásná vína jsou tady, myslím si, že když si uděláte anketu mezi ostatními návštěvníky, tak zjistíte, že třeba rýnský ryzlink a nebo pinot grigio - rulandská šedá byla skvělá," řekl Ondřej Martan, starosta MČ Praha - Běchovice.

anketa

V Běchovicích se lidé na Slavnostech vína sešli už počtvrté. A přestože tu není vinohrad ani sklípky, o klasickou moravskou vinařskou atmosféru nepřišli. Postaral se o ní Slovácký krúžek z Prahy.

"To, co jste mohli vidět, je Slovácký krúžek v Praze, je to jeden z nejstarších folklorních souborů, který funguje v Praze a přitom je spojený se Slováckem. Je to krásná skupina lidí, která funguje ve velikém souboru. Jak můžete vidět tady u nás, je to zhruba dvacetičlenný soubor včetně muziky, tak ale i tanečníků a zpěváků. Je to opravdu veliké těleso a moc hezky vystupuje," řekl Ondřej Martan. 

Slavnostmi vína kulturní program v Běchovicích rozhodně nekončí. Na podzim tu naplánovali hned několik akcí. Jejich plán je zveřejněný na webu městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu