• Načítám...
>

Čakovice mají nový vstup do zámku

V severní části čakovického zámeckého parku se otevřel nový vstup. Návštěvníci se mohou těšit na více prostoru, nový mobiliář nebo molo.

Reklama


Severní vstup do zámeckého parku v Čakovicích září novotou. Kromě nové brány tady najdete mnohem větší prostranství.

"Dříve vstup byl velice nekonformní, byl ošklivý, protože to byl takový servisní vstup, který se zámeckým parkem neměl nic společného. Pro nás je to relativně malá investice, jedná se o 5 milionu korun, nicméně velmi důležitá investice. Dodali jsme důstojnost tomuto prostoru, " řekl Alexander Lochman, místostarosta MČ Praha - Čakovice.

"V první řadě bych vyzdvihnul, že se tady zvětšil ten prostor, to je to nejzásadnější. Jedna ze základních myšlenek byla ta, že se od té zastávky bude "čára" a bude spojovat vstup. Nový vstup z té zastávky a bude mířit do rybníka, kde se vytvoří přístup k vodě, který tady doposud chyběl, " doplnil architekt Pavel Vávra.

Kromě přístupu k vodě v podobě mola se ale tato část parku může pochlubit i novými cestami a lavičkami. Přitom všem ale byly zachovány vzrostlé stromy, třeba jako stará třešeň nedaleko od nové brány.

"Byl to trochu oříšek jí nechat. Protože první plány hovořily o tom, že se má pokácet, ale když jsme jí viděli jak je krásná, tak jsme řekli v žádném případě, " vysvětlil Alexander Lochman.

Už brzy by v nově zrekonstruované části parku mohli přibýt třeba herní prvky pro děti. Revitalizace ale čeká i zámecký rybník.

"Naše zastupitelstvo schválilo návrh na odsvěření toho rybníka, což znamená, že se vrátí do správy hlavního města Prahy, který má daleko větší možnosti z hlediska rozpočtu a chtěli bychom dosáhnout zásadní revitalizace," řekl Jiří Vintiška, starosta MČ Praha - Čakovice.

A do budoucna by se neměl revitalizovat jen zámecký rybník ale i rybník cukrovarský.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu