• Načítám...
>

Čakovické posvícení zaplnilo náměstí J. Berana

V Čakovicích se konalo v sobotu 17. září již tradiční Čakovické posvícení. Hosté si mohli poslechnout nejen hudbu zpěvačky Leony Šenkové, ale také zavítat na spoustu připravených atrakcí. Hlavní hvězdou dne byl pak Petr Kotvald.

Reklama

Již šestnáctý ročník Čakovického posvícení se konal v sobotu 17. září na náměstí Jiřího Berana v pražské části Čakovice. Městská část je jejím organizátorem a také letos bylo o zábavu postaráno.

"Posvícení, což je de facto ta nejvýznamnější akce naší městské části. Zveme spoustu lidí, spoustu osobností, spoustu zpěváků, máme i kouzelníky. Je to proto, aby se tady lidé bavili. Je to tradice, kterou chceme rozhodně zachovat, protože to je jedna z mála událostí, která nás takto spojuje," řekl Alexander Lochman, místostarosta MČ Praha-Čakovice.

Mezi hlavními hosty celého dne byla například zpěvačka Leona Šenková nebo legenda české hudební scény Petr Kotvald. Část programu se odehrávala také v blízkém kostele sv. Remigia.

"Začíná se mší za obec, kterou slouží místní pan farář a potom následuje program. Je tam letos například dětské divadlo a je tam také sborový zpěv. Ten program se vždy tvoří pro každého individuálně, snažíme se vždy ho vyvážit tak, aby byl jak pro rodiny, tak samozřejmě i pro publikum, které má rádo hudbu a samozřejmě i ty hudební žánry se snažíme nějakým způsobem vyvážit, aby to bylo pro co nejširší publikum," řekl Jiří Vintiška, starosta MČ Praha-Čakovice.

I přes propršený den se návštěvníci mohli radovat z pár desítek minut suchého počasí a občasného sluníčka. Prahu-Čakovice do konce letošního roku čekají ještě další akce plné sousedských setkání, dobrého jídla a pití.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu