• Načítám...
>

Čakovice si vyzkoušely novou vlakovou jednotku

Obyvatelé městské části Praha – Čakovice se možná dočkají komfortnější železniční přepravy do centra metropole. Zástupci ROPIDu a městské části se společně s dopravcem zajišťujícím přepravu, sešli na nádraží Čakovice za účelem seznámení se s potencionální vlakovou posilou.

Reklama

V listopadu proběhla prezentace nové vlakové jednotky, která by mohla jezdit na lince S34, tedy Praha-Čakovice - Praha, Masarykovo nádraží.

“V současné době řešíme tuto trať S34 s ohledem na kapacitu daných vozidel a zároveň nízkopodlažnost pro větší komfort cestujících.Tato motorová jednotka je jedna z možností, kterou zvažujeme,” řekl Petr Tomčík, ředitel ROPID.

“Tuto motorovou jednotku jsme přivezli ze Slovenska a nechali ji schválit na drážním úřadě k provozu. Je to poslední nejmodernější vozidlo řady 813 druhé generace,” prozradil Bohumil Augusta, ředitel KŽC Doprava.

Nový typ vlaku by uvítali hlavně občané Čakovic.

“Vozidla, která jezdí na našich linkách, neodpovídají potřebám moderního cestování, takže z toho důvodu bychom uvítali podobná vozidla,” zmínil Jiří Vintiška, místostarosta MČ Praha - Čakovice

“Mě se nová souprava samozřejmě líbí, protože nabízí větší komfort cestujícím a tato souprava je velice příjemná, široká. Nabízí nástupní plošiny pro handicapované,” dodal Alexander Lochman, starosta MČ Praha-Čakovice.

Vlaková souprava však neoplývá pouze tímto prvkem.

“Vozidlo je plně klimatizované, má vakuové WC, přebalovací kout, prostor pro kočárek. Samozřejmostí jsou všechny bezpečnostní prvky z hlediska výstupu a nástupu,” popsal Ladislav Poór, generální ředitel ŽOS Zvolen.

V případě dohody všech stran o pořízení vlakového vozu, bude nová vlaková jednotka na trati od roku 2018. Nicméně už od prosince tohoto roku se cestující mohou těšit na posílení a zdvojení vlakové soupravy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu