• Načítám...
>

V Čakovicích začaly Vánoce

Prvního prosince se v Čakovicích rozezněly vánoční písně a koledy. Obyvatelé této městské části se v podvečerních hodinách sešli na nádvoří čakovického zámku, aby společně rozsvítili vánoční strom a zahájili tak adventní čas.

Reklama

Vánoce jsou hlavně o dětech, a proto si zahájení čakovických Vánoc vzaly na starosti samotné děti společně s vedením této městské části.

“Je to tradiční akce, kterou pořádáme každý rok. Říkáme tomu Advent na zámku a začínáme tak vánoční období,” Ivana Heřmanová, ředitelka ZUŠ Marie Podvalové.

“Je to takový první krok před Vánocemi, kdy se část lidí, kteří zde bydlí, setkává,” uvedl Alexander Lochman, starosta MČ Praha - Čakovice.

V rámci akce byl slavnostně rozsvícen vánoční strom. O doprovodný program se postarali žáci a studenti Základní Umělecké školy Marie Podvalové.

“Vždy to koncipujeme tak, aby se to dalo předvést venku pro rodiče. Vždy je o to mimořádný zájem,” zmínila ředitelka místní ZUŠ.

Do programu byla zahrnuta například vánoční poezie, hudební vystoupení souboru zobcových fléten a nechyběli ani vánoční písně a koledy v podání pěveckých sborů Kalamajka a Čtveráček.

Anketa: účastníci akce

“Máme možnost si dát svařené víno, cukroví,” uvedl Alexander Lochman.

Starosta Čakovic Alexander Lochman zároveň všem zúčastněným popřál krásné vánoční svátky.

“Vánoce jsou o klidu, soucitu, o štědrosti, o společenstvi. Ať si lidé Vánoce hlavně užijí v klidu,” uzavřel Alexander Lochman, starosta MČ Praha - Čakovice.

Městská část Praha - Čakovice zároveň zve na další předvánoční akci, a to na koncert Chantal Poullain, který se uskuteční v pátek 4. prosince.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu