• Načítám...
>

Čakovice se zaposlouchaly do šansonů

Čakovický zámeček hostil šansonový večer Chantal Poullain. Zazněly jednak písně ze zpěvaččiny vlastní tvorby, ale také tradiční francouzské šansony. Doprovázena byla jazzově laděnou kapelou Štěpána Markoviče.

Reklama

Městská část Praha - Čakovice nadělila svým občanům Mikulášskou nadílku v podobě kulturního zážitku, o který se postarala šansoniérka Chantal Poullain.

“Pořádáme zde už takovýto koncert podruhé. Je to v druhé řadě koncert, který je hlavně o šansonu. V této fázi jsme vybírali pečlivě a volba padla na skvělou šansoniérku,” řekla na úvod Marcela Tůmová, produkční

Volbu tohoto žánru s radostí uvítal i starosta Čakovic Alexander Lochman.

“Můj mateřský jazyk je francouzština. K šansonům tedy mám trochu blíž. Hledali jsme takovou vhodnou osobu, která by mohla zaujmout širší okruh lidí. Zvolili jsme tedy Chantal Poullain, což jsem moc rád,” uvedl Alexander Lochman, starosta MČ Praha - Čakovice.

O šansonový koncert byl velký zájem.

Anketa: návštěvníci akce

Chantal Poullain vystoupila s hudebním Triem pod vedením Štěpána Markoviče.

“Pro mě je důležitý ten nový způsob říkat, co cítím. A protože jsou šansony ve francouzštině, tak to divákům vždy překládám,” prozradila Chantal Poullain, šansoniérka.

Během koncertu zazněly staré francouzské šansony a také písně, jejichž texty si Chantal Poullain píše sama. Koncerty považuje za odpočinek od herectví.

“Pro mě je krásný příjemný pocit, když se nevydávám za nějakou postavu, roli. Můžu být sama za sebe,” uzavřela Chantal Poullain.

Koncert sklidil u diváků veliký ohlas. Městská část Praha - Čakovice chce s tradicí koncertů pokračovat i v budoucnu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu