• Načítám...
>

Čakovické posvícení žilo králem Karlem IV.

Posvícení aneb 700 let krále národů Karla IV. - tak se jmenuje akce, která se první říjnový den uskutečnila v Čakovicích. Všechny bavila především historická muzika, šermířská a rytířská představení ale akce nabídla i další opravdu bohatý doprovodný program.

Reklama

Čakovické posvícení bylo letos zasvěceno oslavám Karla IV., tohoto vládce národů. Všichni si tady užívali, a všichni se ohromně bavili, jak to v Čakovicích umí.

„Čakovické posvícení je již tradičním, je to již osmým ročníkem, kdy děláme podobnou aktivitu, a každý ročník má jiné téma. Letos je téma našeho krále, císaře, otce národa, Karla IV.,“ řekl Alexander Lochman, starosta MČ Praha – Čakovice.

„Ač město Čakovice může být zastíněno matičkou Prahou, přesto je to svébytné město, ve kterém žijí krásní lidé,“ řekl představitel Karla IV.

A tito krásní lidé užívali posvícenského odpoledne při dobrém jídle a pití. Na zlobivé návštěvníky tu čekala středověká mučidla, ta ale nakonec posloužila pouze rytířům, kteří doprovázeli královský průvod. Historické kostýmy i rytířské klání se setkali s ohromným zájmem lidí.

Mezi spoustou atrakcí, které byly na Čakovickém posvícení pro děti připravené, byla také jízda na oslících, která se setkala s velkou odezvou u malých i velkých. A nechyběla ani minizoo, u které děti, když zrovna nejezdily na kolotoči, trávily svůj čas.

Sluníčkové počasí, bohatý kulturní program, i pestrost atrakcí, dokázali přitáhnout na Čakovické posvícení několik set lidí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu