• Načítám...
>

Čakovicemi prošel tradiční lampionový průvod

Tělocvičná jednota Sokol Čakovice uspořádala každoroční lampionový průvod. V Čakovicích si tak lidé už od devadesátého roku minulého století připomínají vznik samostatného Československého státu.

Reklama

Už 26 let lidé v Čakovicích rozsvěcují svým dětem lampióny, aby si s nimi v průvodu vedeném čelními představiteli čakovického sokola, připomněli den, kdy vznikl samostatný stát Čechů a Slováků.

„Obnovili jsme sokolskou činnost TJ Sokol Čakovice v roce 1990 a od té doby také pořádáme pro děti tento průvod. Můžeme říci, že dětí i lampionů přibývá,“ řekl starosta TJ Sokol Čakovice Petr Pilz.

„Je to tradiční akce, kterou Sokol pořádá již mnoho let s je o ní vždy zájem. Už jsme několikrát mysleli, že bychom přestali s touto aktivitou, ale rodiče a děti jí chtějí, líbí se jim, baví je,“ řekla Ivana Heřmánková, radní MČ Praha – Čakovice.

„Tradičně se při zahájení průvodu scházíme na náměstí Jiřího Berana, což je jméno našeho bývalého předválečného starosty,“ dále řekl starosta TJ Sokol Čakovice Petr Pilz.

A průvod pak prochází ulicemi Čakovic až do Husova parku, kde je celá akce zakončená hymnou a poctou padlým hrdinů.

„Jedná se o pomník padlým v 1. světové válce, na které jsou napsána všechna jména,“ dále řekla Ivana Heřmánková, radní MČ Praha – Čakovice.

Hojnou účast na lampionovém průvodu neohrozil ani fakt, že děti mají zrovna pár dní prázdnin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu