• Načítám...
>

Čakovice chtějí vyřešit neúnosnou dopravu

Pořádnou dopravní zácpu zažívají ti, co denně projíždějí městskou částí Čakovice. Tam je v době největší dopravní špičky situace neúnosná a vinu na tom má hlavně placené parkování v některých částech města, to totiž změnilo chování řidičů.

Reklama

Už tak špatnou dopravní situaci, která se navíc v posledních měsících ještě zhoršila, řeší MČ Praha – Čakovice.

„Je to dané podle mého názoru třem faktorům. Prvním faktorem jsou opravy jednotlivých komunikací, kde řidiči směřují svá vozidla jinou cestou, druhým, hlavním, faktorem je pokračující výstavba ve Středočeském kraji a třetím faktorem jsou placené zóny,“ řekl Alexander Lochman, starosta MČ Praha – Čakovice.

Řidiči tak hledají alternativní řešení a parkují čím dál častěji na okrajích města.

„Parkují v naší městské části tam, kde se dá, parkují u hypermarketu, který má v 8 hodin téměř plné parkoviště,“ dále řekl Alexander Lochman, starosta MČ Praha – Čakovice.

Tíživá dopravní situace omezuje hlavně místní obyvatele, a to jak časově, tak z hlediska bezpečnosti.

„Jsou zhoršeny veškeré hygienické parametry,“ doplnil Alexander Lochman, starosta MČ Praha – Čakovice.

Anketa

Podle starosty Lochmana je nezbytná výstavba nových, dlouhodobě plánovaných silnic, např. té, která má propojit Středočeský kraj s metrem Letňany, ale i jiných.

„Musíme řešit převážně základní komunikační uzly. V blízkosti tohoto místa je křižovatka, kterou urgujeme k projektování, protože je zablokována tím, že ulice Tupolevova také stojí a kruhový objezd se tím pádem zarazí,“ dále doplnil Alexander Lochman, starosta MČ Praha – Čakovice.

Vyřešit celou situaci by mohl v budoucnu obchvat. Kdy by jeho realizace mohla začít, zatím není jasné. Proto se musí hledat náhradní, za to rychlé řešení. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu