• Načítám...
>

Čakovickou ZŠ navštívila ministryně

Ve čtvrtek 20. dubna přijela do Čakovic na prohlídku místní základní školy ministryně Kateřina Valachová, která si byla prohlédnout, kde bude bude přístavba školy a nové tělocvičny, tedy nově vybudované části školy z dotačního programu jejího resortu.

Reklama

Čakovickou ZŠ navštívila v rámci programu Prstenec kolem Prahy ministryně školství. Na tento program je vyčleněno 1,6 miliardy korun a účastní se ho kolem 20 obcí, které budou rozšiřovat své dosavadní kapacity v základních školách.

"Chtěla jsem na vlastní oči vidět jak pokračuje příprava nových kapacit základních škol. Věřím, že se rodiče i děti těší. Musím pochválit Čakovice, protože jsou v tomto programu nejrychlejší. Můžeme se těšit že zahájí výstavbu už na podzim," řekla Kateřina Valachová, ministryně školství ČR.

"Spočívá ve vystavění nové budovy, která se napojí na jedno z našich pracovišť. Bude mít 7 tříd a velkou tělocvičnu. V podstatě se jedná o nový moderně vybavený objekt," řekl Martin Střelec, ředitel ZŠ Edvarda Beneše.

Čakovice mají pouze jednu základní školu, která má aktuálně kapacitu 1100 žáků a tak je její rozšíření nutností.

"My jsme jedenáctitisícová městská část. Bývá zvykem, že v takhle velké obci bývá více škol. Po dohodě s vedením školy razíme teorii, že každá varianta má své výhody a nevýhody. My se snažíme držet školu centrálním způsobem a řídit ji shora jako takto velkou organizaci," řekl Jiří Vintiška, místostarosta MČ Praha - Čakovice.

Celá výstavba nového objektu by měla být hotova do září roku 2018.

"Ta nová škola bude stát 117 milionů, z toho 70 % budeme čerpat z programu Ministerstva školství," řekl Alexander Lochman, starosta MČ Praha - Čakovice.

V rámci návštěvy ministryně bylo oceněno i několik pedagogických i nepedagogických pracovníků za jejich dlouhodobé působení a práci ve škole. Ocenění ale neminulo ani některé žáky. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu