• Načítám...
>

V Čakovicích byl otevřen nový sportovní areál

V areálu Základní školy doktora Edvarda Beneše v Čakovicích byl otevřeno nové sportoviště. To nahradilo chátrající dopravní hřiště. Žáci mohou využívat sto padesáti metrovou atletickou dráhu nebo hřiště na míčové sporty.

Reklama

O sportovní areál bohatší jsou obyvatelé Čakovic, byla tam totiž byla vybudována nová atletická dráha i s hřištěm, to bude prioritně sloužit žákům místní základní školy.

"Naše školy rostou a s tím jak školy rostou, tak rostou samozřejmě i další potřeby. Není to jen o rozšiřování tříd. Pan ředitel měl návrh vytvořit zde toto sportoviště. Je to ovál, který má 150 metrů, je na něm 60 metrová sprinterská dráha, je na něm doskočiště na skok do dálky, skok do výšky a multifunkční hřiště, které zahrnuje basketbalové kurty a jedno hřiště na malou kopanou," řekl Jiří Vintiška, místostarosta MČ Praha - Čakovice.

Zasportovat si mohou nejen místní žáci ale areál budou využívat i spolky z Čakovic. Stavba hřiště trvala necelý půl rok a nápad vybudovat sportoviště se nerodil jednoduše.

"Prvotní záměr, který jsme měli, bylo rozšíření školních kapacit. To znamená, že jsme chtěli postavit i školu 210 míst, ale když jsme udělali veřejné projednání s místními obyvateli, a všichni se rozhodli, že tam nechtějí tu školu. Takže jsme hledali variantní řešení, a tím řešením bylo právě toto hřiště," řekl Alexander Lochman, starosta MČ Praha - Čakovice.

Venkovní atletický areál byl dlouhodobým přáním ředitele Základní školy dokrtora Edvarda Beneše.

"Já když jsem sem před deseti lety nastoupil jako absolvent FTVS a tělocvikář jsem nevěděl, že je v tomto veliká rezerva, protože pro školní atletiku tady podstatně nebyly žádné podmínky a žádný multifunkční venkovní areál," řekl Martin Střelec, ředitel ZŠ Edvarda Beneše.

Nové sportoviště zlepší podmínky při hodinách tělesné výchovy a žáci ho budou moci využít i při svých volnočasových aktivitách.

"Jednoznačně to škole umožní kvalitní výuku atletických disciplín a míčových her, v rámci toho uvažujeme i o tom, že umožníme školní atletický klub," řekl Martin Střelec.

Sportovní areál vznikl na místě bývalého dopravního hřiště a náklady na něj se pohybovaly kolem 7 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu