• Načítám...
>

Studenti v Čakovicích uspořádali dětský den

V areálu čakovické gastronomické školy se slavil den dětí. Pro nejmenší tu byly připraveny nafukovací atrakce, malá ZOO nebo výtvarné dílny a o dětský smích tu rozhodně nebyla nouze.

Reklama

Na školním pozemku SOŠ a SOU v Čakovicích místní studenti uspořádali dětský den.

"Ten areál je krásný, je to oplocený park, takže paní učitelky se nemusí bát o bezpečnost dětí. Nemohou vběhnout někam na ulici," řekla Ivana Heřmánková, radní MČ Praha - Čakovice.

"Druhý hlavní důvod je historie, to znamená, že dnes už je to po sedmnácté. Je to taková tradice a my je rádi zachováváme," řekla Alexander Lochman, starosta MČ Praha - Čakovice.

Studenti oboru chovatelé cizokrajných zvířat přinesli dětem na ukázku nejen domácí mazlíčky, jaké běžně známe, ale i exotická zvířata.

"Mají tady hady, chameleóny, kozičky, aby děti viděly, jak se tady pasou na naší travičce. Takže pro žáky je to dobré, protože celý den organizují," řekla Věra Nováková, ředitelka SOŠ a SOU Praha Čakovice.

Pro děti byl před školou připraven rozmanitý program, a nechyběla zde ani ukázka hasičské výzbroje, nafukovací hrad nebo drobné pohoštění připravené studenty.

"Mají malé bramboráčky, i když to není moc zdravé, ale to nevadí. Mají malé párečky extra dietní, mají pečené perníčky, limonádu, džusy, takže to všechno mohou ochutnat," řekla Věra Nováková.

První podnět k založení dne, který by oslavoval děti, vznikl v Turecku v roce 1920. Den dětí má upozornit světovou veřejnost na práva a potřeby těch nejmenších. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu