• Načítám...
>

Retro styl oživí čakovické posvícení

Čakovičtí radní přišli se zajímavým nápadem, který vnese nový styl do chystaného tradičního podzimního posvícení. To bude totiž pojato ve stylu retro a proto se v současné době na radnici shromažďují stará rádia, televizory, časopisy a jiné předměty běžné domácí potřeby. Čakovická radnice si je od místních pochopitelně jenom půjčuje.

Reklama

Čakovické posvícení čeká letos už osmý ročník a každoročně se pořádá jiné téma. Letošní retro styl se u místních setkal s velkou odezvou.

"Pojali jsme to tím způsobem, že jsme oslovili spoustu lidí z Čakovic, kteří by začali nosit věci, které jsou tady z toho období a tím bychom prezentovali, že tady mezi námi to retro je, že to nevymizelo. Každý si tu dobu pamatuje, samozřejmě i já se svým ročníkem 73," řekla Ina Soroková, organizátorka posvícení.

Pochopitelně u těch dříve narozených vyvolává styl retro možná i tak trochu nostalgické vzpomínky. Ale pro dnešní dvacátníky bude posvícení určitě neopakovatelným zážitkem. Tomu je také přizpůsoben program posvícení.

"Někteří přijedou v automobilech, což je třeba Škoda, Felicia, Cabrio z roku 1958, která je takovou dámou mezi automobily. Pak přijede Škoda 110 R coupe a taková kuriozita Škoda 440 spartak. Ostatní přijedou na motocyklech, což budou staniony," řekla Michaela Šimůnková, Sousedský třeboradický spolek.

"Hlavní postavou toho dne bude Stanislav Hložek, který přijede ve staré Felicii a bude zpívat své Holky z naší školky. Myslím si, že to bude hodně bohatý program," řekla Ina Soroková.

Pochopitelně i všichni další milovníci starých automobilů a motocyklů budou na čakovickém posvícení vítáni. Retro předměty mohou lidé nosit na radnici až do začátku října, nebo je přinést rovnou na posvícení, které se koná 7. října od 11 hodin. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu