• Načítám...
>

Čakovické koupaliště připomíná Rozmarné léto

Čakovické koupaliště se dvěma bazény, toboganem a okolní travnatou plochou, na kterou se vejdou až tři tisíce návštěvníků, připomíná tak trochu Vančurovo Rozmarné léto. Součástí rozsáhlého areálu jsou i sportoviště a občerstvení. Za pěkného počasí se tu dá strávit pěkný sportovní den a ještě se opálíte.

Reklama

Čakovické koupaliště, které tak trochu připomíná staré časy, je zasazeno do vzrostlého a malebného parku a tudíž je ideálním místem pro aktivní odpočinek.

"Pochází ze 70. let. Nachází se v krásném prostředí. Máme tady dva 50 metrové bazény, plaveckou zónu a velké brouzdaliště pro děti. Zakoupili jsme nové pingpongové stoly, máme tady dětskou zónu a chceme zde vybudovat i volleyballové hřiště," řekla Daniela Kočařová, provozní koupaliště.

Nejvíce návštěvníků, především dětí, je tu o víkendu. Hlavně kvůli nim je tu nezbytný profesionální zdravotnický dozor.

"Ten dětský bazén je určen pro ty menší a neplavce. Většinou dohlížíme na to, aby se to velmi striktně dodržovalo, aby se to nemíchalo. Aby malé děti nechodily do velkého bazénu. S tím problém není, spíše nějaké drobné úrazy, vosí štípnutí a podobně. Hlavně na tom tobogánu hrozí úrazy, protože děti z toho mají velikou radost a doslova tam blbnou a jezdí za sebou. Tam hrozí, že když se nehlídají, tak mohou skočit a uhodit jeden druhého," řekla Iveta Žižková, zdravotnice.

Celý areál čakovického koupaliště se postupně obnovuje tak, aby vyhovoval stále náročnějším zákazníkům, ale zároveň aby si uchoval svou domácí a klidnou atmosféru.

"Našim cílem je zmodernizovat celé zázemí budovy, zlepšit občerstvení a ten bazén dát do fólií," řekla Daniela Kočařová.

Koupaliště v Čakovicích je otevřeno denně od 9 do 20 hodin do poloviny září. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu