• Načítám...
>

Čakovice mají novou mateřskou školku

Až 56 dětí najde útočiště v nové mateřské školce v Městské části Praha Čakovice. Zbrusu nové prostředí pro děti zářící novotou je nyní chloubou této městské části. Zahájení provozu školky se ujal osobně starosta Čakovic společně s ředitelkou tohoto zařízení, kteří na slavnostní setkání pozvali rodiče všech dětí i jejich sourozence.

Reklama

Tak ještě přestřihnou pásku a jde se na to. 56 dětí si může začít hrát v prostoru zářící novotou, vybaveným nábytkem na míru a plným krásných hraček.

Začít školní rok ve školce, která je chloubou MČ Praha - Čakovice je jistě snem každého rodiče.

anketa

"Je to projekt, který jsme začali v roce 2011. 6 let to trvalo k této realizaci," řekl Alexander Lochman, starosta MČ Praha - Čakovice.

"Ještě než se ten dům začal stavět, tak jsem dostala do ruky plánky a mohla jsem k tomu něco říct. Takže jsem něco přehodila a řekla, že by to mělo být tak a tak," řekla Ludmila Vargová, ředitelka MŠ Čakovice.

"Pocit máme výborný. Samozřejmě to není jen otázka paní ředitelky, je to samozřejmě otázka celé MČ. My jsme tady kolaudovali už jednu školku," řekl Karel Týc, zástupce Natland Group.

Starosta této MČ zahájil provoz školky slavnostním projevem. Přivítal děti a jejich rodiče i sourozence, a popřál jim krásný a úspěšný školní rok.

"To přihlášení do MŠ je otevřené všem občanům. Každý náš občan, co má dítě, se může přihlásit do MŠ. Z logiky věci je daleko komfortnější, když ten občan bydlí poblíž, protože tím pádem může chodit pěšky," řekl Alexander Lochman.

Nová školka má dvě samostatné třídy. Do každé z nich chodí 28 dětí. Zázemí školky tvoří také společná jídelna pro obě třídy a sociální zařízení.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu