• Načítám...
>

V Čakovicích otevřeli novou budovu školy

Prvňáčci z Čakovic si o týden prodloužili letní prázdniny. V místní škole totiž probíhaly dokončovací práce v nové budově. Ta se pak slavnostně otevřela novým žákům a nabídla jim deset nových tříd.

Reklama

V 8 ráno na náměstí v Čakovicích se sešli rodiče se svými ratolestmi a zástupci vedení MČ a místní školy, aby společně poprvé vyrazili do nových prostor, které ještě před prázdninami sloužily jako internát střední školy. 

"My jsme změnili užívání budovy domova mládeže, kterou jsme poslední den v červnu převzali jako MČ. V rekordním čase 2 měsíců se nám podařilo tuto budovu přebudovat na školu. Je tady 10 kmenových tříd a jedna IT učebna," řekl Martin Střelec, ředitel ZŠ Dr. Edvarda Beneše. 

Po celý rok bude navíc probíhat výstavba zbrusu nové budovy, která nabídne specializované učebny a třídy pro třetí až páté ročníky. Že se internát promění na školu rozhodlo vedení MČ poté, co bylo jasné, že se nová budova nestihne dostavět k letošnímu 1. září. Na přeměnu stavby měla MČ pouze 2 prázdninové měsíce.

"Rychle jsme vytvářeli projektové dokumentace a za 2 měsíce dokázala stavební firma skutečně, v rámci třísměnného provozu, školu dostavit," řekl Alexander Lochman, starosta MČ Praha - Čakovice. 

Rekonstrukci budovy se podařilo uskutečnit díky Magistrátu hl. m. Prahy, který na opravy uvolnil finance.

"Z těchto peněz jsme rekonstruovali budovu internátu a zbylo částečně i na vybavení. I MČ se na tom podílela. Pořizovali jsme nábytek a vybavení," řekl Jiří Vintiška, místostarosta MČ Praha - Čakovice.

Nová stavba, která roste v areálu školy, se pak propojí s ostatními budovami a vznikne tak uzavřený komplex. I v budoucnu poslouží nové budovy prvnímu stupni.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu