• Načítám...
>

Náměstí Jiřího Berana zaplnily atrakce a stánky

Deváté čakovické posvícení proběhlo na náměstí Jiřího Berana. Lidé si mohli užívat bohatý program až do pozdních nočních hodin. Připraveny byly soutěže, hudební vystoupení i divadelní představení. Doprovodný program pak probíhal v kostele sv. Remigia.

Reklama

Náměstí Jiřího Berana zaplnily atrakce a stánky s občerstvením, kde nechyběly hlavně pečeně, sladké pochutiny nebo pivo. Takové byly tradiční oslavy hojnosti a kostela v pražských Čakovicích.

"Chceme, aby se tady také něco dělo, abychom měli bohatý kulturní život, abychom se sešli s občany a občané mezi sebou. Myslím si, že té zábavy není nikdy dost, takže určitě se každý rád přijde pobavit, uvolnit, něco dobrého ochutnat a také něco koupit pro své děti," řekla Ivana Heřmánková, radní MČ Praha - Čakovice.

V rámci posvícení jako křesťanského svátku proběhla také v čakovickém kostele Svatá mše. Kostel byl pak po celý zbytek dne otevřen veřejnosti.

"Kromě toho, že byla mše skutečně pro obec a pro kostel, tak právě probíhá to, že se tam vysvětluje historie. Proč sv. Remigius zrovna je patronem našeho kostela a celou tu historii toho, jakým způsobem náš kostel vznikl a kdo jsou jeho patroni," řekl Alexander Lochman, starosta MČ Praha - Čakovice. 

Po celý den ale probíhal také kulturní program pro děti i pro dospělé. Na pódiu se vystřídali pohádkoví vypravěči, zpěváci i zajímavé kapely. Zábava trvala až do pozdních nočních hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu