• Načítám...
>

Nejkrásnější fotky Prahy byly oceněny

  • 10. dubna 2019,
  • 21:27,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Soutěž Praha fotografická zná své vítěze. Ceny se rozdávaly v 5 hlavních kategoriích. Fotografie, které byly zapojeny do letošního ročníku, jsou k vidění v prostorách Staroměstské radnice.

Reklama

V Brožíkově sále pražské Staroměstské radnice proběhlo předávání cen soutěže Praha fotografická. Ta funguje už 23 let a letos byly fotografie oceněny v 5 hlavních kategoriích.

"Je to Krása Prahy a její proměny, Lidé v Praze, Problémy Prahy, Kronika hlavního města, potom je zvláštní kategorie - Strašnice a 100 let v Praze. Ve všech těchto kategoriích budou hlavní ceny - první, druhá a třetí. Dále budou ještě ceny nad kategoriemi," řekla Věra Matějů, kurátorka výstavy.

Těmi jsou Cena starosty Prahy 1 a Cena primátora hl. m. Prahy, který přiznal, že fotografie raději prohlíží než pořizuje.

"Já se na fotografie rád dívám. Určitě nejsem člověk, který by byl schopný nafotit tak hezké fotografie jako ty, které dnes vyhrály v soutěži. Ale jsem určitě rád, že se nám do soutěže Praha fotografická hlásí amatérští i profesionální fotografové, kteří neustále dokážou najít na Praze nějakou jedinečnost, která tady dosud nebyla. Doufám, že tomu tak bude i nadále, že se nám i do dalších ročníků přihlásí další fotografové," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Soutěže se mohou zúčastnit všichni fotografové, kteří fotí Prahu. A to jak z řad profesionálů, tak i amatérů.

"Soutěž pořádá společnost Praha fotografická společně se Svazem českých fotografů. A na jeho webových stránkách lze najít přihlášku do soutěže," řekla Věra Matějů.

Všechny fotografie, které byly do soutěže zapojeny, si můžete prohlédnout až do konce května v prostorách Staroměstské radnice. A to každý den od 10:00 do 18:00.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu