• Načítám...
>

Praha zveřejnila informace o majetku města

  • 11. dubna 2019,
  • 23:10,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Reklama

Pokud vás zajímá jaký majetek Praha vlastní a jak s ním hospodaří, teď budete moci tyto informace získat. Vedení Prahy je totiž bude postupně zveřejňovat na majetkovém portálu města. Ten uvedlo do provozu v tomto týdnu. Chce tak, aby měla veřejnost a také političní představitelé transparentní přístup k informacím o vlastnictví města.

"V tuto fázi se tam dozví ty základní ukazatele, dozví se plošnou výměru pozemků, které má Praha ve vlastnictví, dozví se počet budov, které má hlavní město ve vlastnictví, výnosy z majetku ve vlastnictví Prahy a zároveň se dozví základy na údržbu toho konkrétního daného segmentu," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy. 

Zatím jsou na stránce www.majetkovyportalpraha.cz informace týkající se souhrnu za loňský rok. Postupně bude ale magistrát systém zdokonalovat aby byl aktuální a případně propojený s dalšími souvisejícími servery. Obsah se tak do systému bude propisovat automaticky.

"Zatím je nutné ho tam vkládat manuálně. My jsme ale do budoucna chtěli, aby tam ten majetek byl aktuální, dokonce aby tam byl třeba vidět nějaký vývoj, kdy bude s tím majetkem nějakým způsobem nakládáno, bude opravován nebo něco podobného," řekl Vít Hofman, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

"Zároveň s tím souvisí lepší pasportizace jednotlivého majetku. V budoucnu bychom chtěli mít informace až na bázi jednotlivých objektů, kde si občas bude moci rozkliknout konkrétní objekt, pozemek a zároveň na něm rovnou uvidí to, jaké jsou z něj výnosy, respektive náklady na správu," řekl Jan Chabr.

Na aktualizaci systému se pracuje. Doplnění o automatická data by mělo být hotovo do jednoho roku. Město si nechalo systém vypracovat od společnosti PwC zadáním zakázky malého rozsahu do 1 milionu korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu