• Načítám...
>

Velikonoční jarmark opět oživil Škodův palác

  • 11. dubna 2019,
  • 23:18,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Přízemí Škodova paláce patřilo Velikonočnímu jarmarku. Návštěvníci si mohli letos zakoupit výrobky studentů škol a klientů chráněných dílen. Akci každoročně pořádá pražský magistrát.

Reklama

Magistrát hl. m. Prahy připravil i letos už tradiční Velikonoční jarmark ve Škodově paláci. Smyslem je nejen podpořit tradiční řemesla, ale i chráněné dílny a terapeutické skupiny, jejichž členové vytvářejí ojedinělá dekorativní díla.

"Oproti minulému roku tady máme více účastníků. Kapacita je zcela naplněna. Ale asi bych vypíchla, že z největší dálky tady máme chráněnou dílnu až z Opavy," řekla Miroslava Pražanová, propagační referentka Velikonočního jarmarku.

Letošní jarmark v pasáži Škodova paláce měl rekordních 16 prodejců. Návštěvníci si tak opravdu měli z čeho vybírat. Kromě tradičních velikonočních vajíček či beránků byly k vidění originální praktické předměty, které vyrábějí lidé s různým handicapem.

anketa

Na své si přišli i mlsouni. Na jarmarku mohli zájemci ochutnat tradiční slané i sladké dobroty.

"Na odbyt jdou nejvíce kokosky, vánočky, štrůdly. Co si lidé objednávají," řekla Miroslava Šindelářová, pracovnice chráněné dílny.

Další jarmark v pasáži Škodova paláce se bude konat v předvánočním čase.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu